in

Óvodai ballagás a Benkában

A tanév zárásaként szeretünk ízelítőt adni abból a sokszínű dalos, verses, mesés anyagból, mellyel az év során foglalkoztunk. Érezzük erre az igényt a szülők, nagyszülők és hozzátartozóik részéről. Úgy tűnik, hogy az idén is sok örömet sikerült szerezni nekik. A „Halacska” és a „Süni” csoport (3-4 évesek) csütörtökön délután mutatkozott be az óvoda udvarán. A gyerekek többsége most szerepelt először nagyobb közönség előtt. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve műsorukat a játékosság jellemezte. A kicsik és a közönség egyaránt élvezte a sokszor vicces pillanatokat, melyeken az év során is sokat derültünk. 

A „Kisvakond” és a „Méhecske” csoport (5-6-7 évesek) pénteken az iskola tornatermében szerepelt.

A középsősök körében különösen népszerűek a szerepjátékok. Az állandóan a gyermekek rendelkezésére álló kellékekbe, ruhákba, nap mint nap beöltöznek és őszinte beleéléssel játszanak. Az ünnepségen mesedramatizálással bizonyították is empátiás képességüket. 

Fésűs Éva „ A pitypang bóbitája” című meséje mindannyiuk kedvence lett. A szereplőket – a rét növényeit, állatkáit – a gyermekek karakterének és előadóképességének megfelelően, közös megbeszélés alapján választották ki.

A nagyokkal saját mesét játszottunk el. A „Ki a legfontosabb?” címet adtuk neki. A gyermekek aktívan vettek részt a forgatókönyv elkészítésében. Dalszövegeket találtunk ki, sőt saját dalt is előadtunk. Mint a középsősök, úgy mi is a mesébe szőttük azokat a legkedvesebb énekeinket és verseinket, melyeket az év során sajátítottak el a gyerekek.

Bemutatót tartottunk a hittanos anyagból is.

Ezután került sor az iskolába készülők búcsúztatására. Számukra is és a közönség számára is megható volt, hogy sok év után újra egy egész csoportnyi gyermek ballagott.

Mindkét rendezvényünkön az óvónők és dajkák által készített dekorációk emelték a színpadképet.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a pozitív visszajelzés az idén sem maradt el. A gyermekek szinte ragyogtak a sok dicséret hallatán. A sikerélmény nagy mértékben erősíti bátorságukat a közönség előtti szereplésre.

Dr. Székácsné Bánáti Katalin
óvodai munkaközösség vezető

Vélemény, hozzászólás?

SP?

Az alma hatalma