in

Szarvasiakért is szoríthatunk a sárkányhajó világbajnokságon

Kategóriájában két helyi egység is a legjobbnak bizonyult a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szombati, Szarvason megtartott Sárkányhajó Roadshow-ján. A Holt-Körös Városi Strand előtti szakaszán összesen 18 egység – cégek, települések, általános- és középiskolák –nevezett a versenyre, igaz három közülük nem érkezett meg a helyszínre.

A nap az iskolák közötti csatákkal kezdődött, 350 méteres távon. A 35 Celsius fok körüli ragyogó napsütésben komoly szurkolótábor állt össze a parton, hogy buzdítsa a közelben elhasító egységeket. Végül is a középiskolásokból álló szarvasi egység megelőzte az általános iskolásokból állót és egy vidéki csapatot, de számunkra nem jelentett világbajnoki kvalifikációt a verseny, így csak az erkölcsi elismerés maradt.

Annál inkább a városok és a cégek képviselőinek. A javarészt kajakosokból, röplabdásokból, valamint az egykori „Játék határok nélkül” résztvevőiből összeverbuvált szarvasiak komolyan is vették mindezt. A szövetség által a felkészülésre biztosított hajókkal egész héten rótták a köröket, és ennek meglett a jutalma. A helyiek ugyanis a legjobb időeredménnyel kerültek az a szegedi világbajnoki mezőnybe, megelőzve az ugyancsak továbbjutó gyomaendrődieket, illetve a bajaiakat.

A nap végére a cégek összevetése maradt. Itt az ex-világbajnok kajakos, Pankotai Gábort is soraiban tudó békési egység bizonyult a legjobbnak, méghozzá jelentős fölénnyel. A regionális döntők továbbjutói a szegedi világbajnokság „betétszámaként” mutathatják meg tudásukat a nagy közönség előtt. A kategóriák ottani legjobbjai egymillió forintot tehetnek zsebre, a másodikak raftingtúrán vehetnek részt, a harmadikaknak pedig sportruházat lesz a díjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Fejlődő evangélikusok

Az élet Domokos után