in

Fogathajtók Szentandráson

Szentandrási lovas napot rendezett a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Lovas Egyesület. Ma, a verseny első napján, 19-én, szombaton az akadályhajtás két fordulója zajlott le. Az izgalmas versenyre aljött a falu apraja nagyja, igaz a rendezők is kitettek magukért. Az igazán jól megszervezett versenyek mellett lazításként a polgármesterek és az alpolgármesterek mutathatták meg, hogy veszik az akadályokat, majd a Békésszentandrási Lovastorna Csapat mutatkozott be. Egy komáromi lány, Hamza Viki muttta be, hogy egy év alatt mit tanított meg lovának.

A díjkiosztó után, amin a győztesek mellett serleget kapott a legszebb női hajtó is, eljött a gyerekek ideje, mikor elengedtek két kismalacot, és az vihette őket haza, aki meg tudta fogni. A malacoknál csak a gyerekek visítottak jobban. A napot tombolahúzás, a Békés Megyei Jókai Színház Musical Gálája, és lovasbál zárja

Érdemes lesz vasárnap is kilátogatni a szentandrási sporttelepre, mert a Maraton hajtás mellett ismét lesznek lovasbemutatók, és ügyességi versenyek a gyerekeknek. Lesz állatsimogatás, bár ez a szentandrási gyerekeknek nem  kuriózum, pónilovagoltatás is, és kísérőrendezvényként megtekinthető a Megyetörténeti kiállítás.

Vélemény, hozzászólás?

Edelényben jártunk

Gyertyával a múzeumban