in

Strandröplabdában a vajdás lányok a legjobbak

Június 18-20-án rendezték Nyíregyegyháza-Sóstón a 11. Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjét. Két kategóriában neveztek a gimnazista lányok – a 2:2 elleni nyílt kategóriában és a 4:4 elleni amatőr kategóriában – két-két csapattal. 

A páros versenyre összesen 35 csapat nevezett, köztük az ország legjobb teremröplabdásaival. Az első számú szarvasi páros Bazsó Brigitta és Mári Petra  csoportmeccseiket magabiztos játékkal hozták egy-egy nyíregyházi, egri, kecskeméti párossal szemben. 

A negyeddöntőben az ajkaiak következtek, ahol pontos, erős nyitásokkal feltörték a fiatal ellenfél védekezését és ezzel bejutottak a legjobb négy közé. A hazai pálya erősségét mutatja, hogy a szarvasi pároson kívül csak nyíregyházi csapatok kerültek az elődöntőkbe, köztük a teremben egyeduralkodó Vasvári Gimnázium A és B csapatával, persze őket külön sorsolták. Így a lányok a cseppet sem gyengébb „B” csapattal kerültek szembe, ahol Brigi erős nyitásaival, Petra pontos pörgetéseivel és hatalmas mezőnymunkával óriási csatában bejutottak a döntőbe. 

A másnap délelőtti sorsdöntő mérkőzésre magabiztosan melegítettek a lányok, megilletődöttségnek nyoma sem volt, holott két válogatott extraligás lánnyal kerültek szembe. A recept most is adott volt, erős szervákkal nehezíteni az ellenfélnél a labda megjátszását, aztán az üres területre bepörgetni a labdát. Ez csak leírva tűnik egyszerűnek, főleg, ha a túloldalon is tudnak röplabdázni. Petráék már az elején 2-3 ponttal elhúztak, és ezt végig megtartva az utolsó poént stílszerűen a háló mögé a vonalra bepörgetve megnyerték a Diákolimpiát!!!

A második számú páros Farkas Noémi és Szekeres Daniella most debütáltak a párosok versenyében. A csoportból másodikként kerültek ki, így a 9-16-ik helyért játszhattak, a második körben egy meccset nyerve az előkelő 14. helyezést szerezték meg, jövőre már összeszokottan sokkal előrébb végezhetnek 

A verseny szombat délután a 4-esek versenyével folytatódott, a 2 páros most egyesítette erejét és folytatta a menetelést. A csoport megnyerése után a kaposvári lányok legyőzésével máris  a legjobb 3 közé kerültek. A tavalyi eredményt így már beállították, de most más volt a cél. A hármas döntőben az egyik nagy riválissal, a Gyöngyössel és a meglepetés miskolci Zrínyi csapatával kerültek össze. Mindkét mérkőzést fegyelmezett, pontos játékkal nyerték a lányok, így megszerezték a vajdás különítmény második diákolimpiai aranyát. Szép volt lányok!!!

Vélemény, hozzászólás?

Összhang

Edelényi gyerekek a HAKI-ban