in

Ujjé, a Ligetben nagyszerű!

A VIII. Kistérségi Civil Napok programjai az Erzsébet liget köröndjein zajlottak. A II. köröndön felállított fesztiválsátorban egymást érték a programok. Hálistennek nem volt egyetlen ismeretlen  sztárvendég sem, a brazilok kivételével hazai anyagból dolgoztak a szervezők. Táncoltak a Szentandráson táborozó csángók, a szentandrási Vértessy Tánccsoport és a Fürgelábak Néptánc Csoport tagjai, a gyomaendrődi rumbások, és a Babilon hiphoposai. Zenéről és dalról a chovános harmonikások, Molnár Beáta furulyán, az Anonim Sungers, Hévízi Mariann gitáron, Kovács Zsuzsa és a szentandrási asszonykórus gondoskodott. A legnagyobb tömeget a brazil vendégek tudták megmozgatni, mikor műsoruk közben felhívták a vállalkozóbb szellemű nézőket, és karneváli táncokat tanítottak nekik, többek között olyat is, amit mi vonatozásnak ismerünk. Csak a fesztiválsátorban zajló több, mint tucatnyi programból mindenki megtalálta a neki tetszőt. Párhuzamosan az I. köröndön is zajlottak programok, ahova már nem is sikerült eljutnunk. Aki készített ott képeket, és megosztaná a newjság olvasóival, kérjük, küldjön néhányat! Kísérőrendezvényként a sporttelepen amatőr fogathajtó verseny volt a Szarvasi Lovasklub szervezésében, amiről később részletesebben beszámolunk oldalainkon.

A Berettyó-Körös Szakképzési Szervezési Társulás sátránál igazi ökoautomatába botlottunk, ami egyben a newjság nívódíját is elvitte. Itt még az automatának is lelke volt. A különböző kérdéssorokra válaszolóknak nem gombot kellett nyomniuk, ahogy lelketlen társaik esetében, hanem az A-B-C válasznak megfelelő lyukon kellett bedugni a kezüket. Jó válasz esetén kézfogás, hibás esetén viszont kézrecsapás várta a bedugott kezet.

Külön köszönetünket fejezzük ki Szarvas Város Barátainak Körének, akik éppen időben nyújtottak természetbeni segítséget túrós csuszás halpaprikás formájában, hozzájárulva ezzel jelen írás megjelenéséhez.

Itt vennénk a bátorságot, és jegyeznénk meg, hogy a kevesebb néha több. Nincs egyeztetés az egymástól független programrendezők között, ezért véletlenül, vagy akarattal, de egymásra szerveződnek a közérdeklődésre számot tartó események. A pályán párhuzamosan folyt egy futballkupa is két szarvasi és egy szentandrási csapat részvételével, amire biztosan sokan kíváncsiak lettek volna, de fizikai képtelenség mindenre eljutni. Itt most nem a newjságra gondolunk, hanem pl. a fesztiválsátor közönségére. A newjság utolsó bejegyzésének egyébként is valószínűleg az lesz a címe, hogy programmérgezés következtében elhunyt.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Szarvas Parádé

A fa és a kisbíró