in

Sportvitamin

vitamin100808

vitamin100808Jó hangulatban, szép időben zajlott le a IV. Sport- és Vitamin-nap Szentandráson. A péntek délután kezdődő kétnapos programsorozaton mindenki találhatott számára érdekeset a rengeteg sport és kulturális rendezvény között.

Megfigyeltem már – legutóbb pl. Ezüstszőlőben – hogy mennyivel másabb, sokkal családiasabb hangulata van egy kisebb településen az ilyen közösségi rendezvényeknek, mint pl. egy nagyobb városban, pl. Szarvason. Lehet, hogy a közösségi térnek használ sportpálya-strand együttese szerencsésebb ilyen célra. Ha az ember kíváncsi volt a gyerekek úszóversenyére, amitől uszadékfogóval tartották távol a maradék békalencsét a szervezők, akkor odasétált. Ha közben fellépett valaki a színpadon, akkor arrébb ment 20 métert és belesett a sátor alá, hogy melyik helyi előadó énekel. Ha fel akart ülni a vurstliban az unoka a repülőre, akkor ötven métert kellett csak arrébb menni, és amíg az egyik szemét a gyereken tartotta, a másikkal rálátott az egész rendezvényre, nem maradt le semmiről. Ha a pályán zajló események érdekelték, nekidőlt a korlátnak, és megnézte a Szentandrás-Szarvas öregfiúk meccset, közben nem maradt le megint semmiről, mert ez is csak pár lépésnyire volt a történésektől.

Sportnap lévén is egyben, a fentiek mellett volt hosszú távú futóverseny, sárkányhajóverseny, strandkézilabda, homokfoci, és Szentandrás erős emberei megmutathatták, mit tudnak. A színpadon fellépett a Next és a Gazember, de itt volt Solymos Tóni is.

Ráadásul a szentandrásiaknak humorérzékük is van. Rengeteg tombolanyereményt sorsoltak ki, amik között takarítógép és kerékpár mellett Körös-parti üdülést is lehetett nyerni. Mindenesetre a nyolcórányi kapálás kisorsolása előtt biztos ami biztos, leléptünk.

Vélemény, hozzászólás?

fonad100807

LMP-s kampánynyitó Szarvason

maya100808

Ne a macska egyen a szép tányérból!