in

Bulimaraton

kenumaraton100809

kenumaraton100809Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Kenumaratont, ami tulajdonképpen egy félmaratonnyi, 21 kilométeres táv a Körösökön. Azért a Körösökön, mert az indulóknak a szivornyánál át kellett cipelni a hajójukat a holtágról a gáton át az élőre, és ott letenni az Hármas-Körösre, majd a Duzzasztónál vissza a holtágra, és onnan a Vízitelepre.

52 hajóban 184 versenyző nevezett a versenyre. Legtávolabbról Szatmárnémetiből jöttek, ami egybn nemzetközi szintre is emelte a megmérettetést. Magyarország ötödik legnagyobb állóvize egész jól letisztult erre a versenyre, nem hiába állt a sarkára a szentadrási és a szarvasi polgármester.

Volt olyan, aki rögtön a startnál felborult a nagy igyekezetben, és volt olyan, aki az első húzásnál eltörte a lapátját. A kezdeti tumultus után azért eloszlott a mezőny, így nem voltak már evezőre menő harcok a későbbiekben.

A szabályok módosultak a tavalyihoz képest, mégpedig annyiban, hogy a cipeléseket saját erőből kellett megoldaniuk a versenyzőknek, nem segíthettek a szivornyához, ill. a Duzzasztóhoz rendelt barátok a hajók átemelésében. Az első befutó 1:58:14-es idővel tette meg a távot. Ők már ránézésre is profik voltak saját szponzorokkal, saját italadagolóval.

{mosbanner:id=23}

A legjobb idejét nem sikerült megjavítania senkinek, talán azért, mert a meder átöblítése miatt a holtágon végig egy enyhe áramlással szemben kellett evezniük a csapatoknak. Talán jövőre.

A délután folyamán, mikor már mindenki kipihente a zsírégető táv fáradalmait, 200 méteres buliversenyt rendeztek. Az első alkalommal versenyműsorba iktatott sprintversenyre 13 egység jelentkezett. Az első előfutamban ismét volt evezővel való kardozás az legénységek között, ugyanis az egyik hajó kormányosa elveszthette az uralmát a kenu felett, és keresztbe vágott a mezőnyön, akit ért, tarolt. Ezen a látványos számon a közönség is jól szórakozott. A három előfutamra bontott mezőny legjobb négy csapata döntőben mérhette össze erejét, ahol a Balázs Tibor(Szarvas), Palotai János (Szarvas), Ökrös Sándor(Békés), Kiss Csaba (Békés) együttes szerepelt a legjobban, harmadikok lettek.

Környékbeli csapatok maratoni eredményei:

Családi 2 fős:
1, Balázs Tibor, Palotai János (Szarvas)

Családi 3 fős:
3, Andor Anna, Fábián Mátyás, Fábián Attila (Szarvas-Csömrö)

Családi 4 fős:
1, Bobvos Márk, Kondacs Dávid, Kondacs Attila, Kondacs Mihály (Szarvas)
2, Varga Zsolt, Gyimesi Gergő, Kabai Csaba, Bencsik Márkó (Szarvas-Tata)
3, Lizon Imre, Lizon Loretta, Furár Mihály, Teremi István (Szarvas)

Amatőr 2 fős:
1, Török Attila, Krajcsi László (Kardoskút-Szarvas)
2, Bodnár Béla, Kovács Zoltán (Szarvas)

Amatőr 3 fős:
1, Palotai András, Valach Márk, Nyemcsok Zsolt (Szarvas)
2, Szvák Szabolcs, Szvák Attila, Hraskó Jenő (Csabacsűd)
3, Lázár Dea, Nagy Imre, Groditzki Péter (Szarvas)

Amatőr 4 fős:
2, Hunya Péter, Kósa Endre, Petrovics Olivér, Fazekas Nándor (Gyomaendrőd-Szarvas)
3, Iván Róbert, Matahauser András, Gajárszki Áron, Fonád Zoltán (Budapest-Szarvas)

Profi 4 fős:
1, Tóth Ferenc, Tóth István, Huszár Levente, Krajcsovicz György (Szarvas)
2, Krasznai Mihály, Csilik Attila, Vékony László, Zalán Csaba (Szarvas-Hódmezővásárhely)
3, Ambrus Balázs, Hipszki János, Sindel Imre, Bencsik Tamás (Békésszentandrás)

Vélemény, hozzászólás?

maya100808

Ne a macska egyen a szép tányérból!

nora100810

Feszt-ivál!