Menu
in

EU-s támogatást kapott a Gallicoop Zrt.

gallicoop100823

A Gallicoop Zrt. 2010.02.08-án 42 MFt támogatást kapott az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez kapcsolódó beruházásához benyújtott kérelmére. A társaság a húskészítmények gyártásához különböző gépeket szerzett be, több mint 177 millió Ft értékben 2008 júliusa és 2009 áprilisa között, ennek 24 százalékát kapta meg vissza nem térítendő támogatásként.

A Gallicoop Zrt. középtávú stratégiájában kiemelt szerepet tölt be a magasabb szinten feldolgozott és nagyobb hozzáadott értéket tartalmazó termékek, termékcsaládok kifejlesztése és gyártása, azok részarányának növelése az értékesítés volumenén belül. A jelenlegi válsághelyzetben elsősorban az elsődlegesen darabolt pulyka termékek iránti kereslet esett vissza. Új piacokat, piaci szegmenseket kell keresni a magasabb szinten feldolgozott termékeknek, és ennek megfelelően folyamatosan új termékeket kell kifejleszteni. Olcsó tömegtermékekkel nem, csak minőségi, márka-termékekkel lehet versenyben maradni. Stratégiánk azon a meggyőződésen alapszik, hogy a minőségi magyar vágóbaromfira mindig lesz igény, mert a magyar baromfi biztonságos, jó minőségű, egészséges és finom.

Hosszú távú stratégiánkat szolgálja a támogatással megvalósított beruházás: minőségi, ill. magasabb hozzáadott értékű termékek gyártását szolgálja a STORK gyártmányú Revoformer formázó rendszer, amely ún. 3D-s termékeket is képes kiformálni, veszteségmentes alapanyag felhasználással. Új technológiájának köszönhetően csökken a fajlagos energiaigény és a zajterhelés. A Kilia vákumkutter beszerzésével javult az aprított termékek struktúrája, érzékszervi tulajdonságai, így versenyképessége is. A Rühle kockázó segítségével a kockázott termékek mellett a mellcsík gyártása is biztosítottá vált. A Ceia csővezetéki fémdetektor a Revoformer formázóra felvitt, formázandó alapanyagot vizsgálja a nemkívánatos fémszennyeződések kiküszöbölése miatt, a szalagos fémdetektorral pedig a becsomagolt panírozott termékek ellenőrzését végezzük.

Makai Tibor főmérnök

Leave a Reply

Exit mobile version