in

EU-s támogatást kapott a Gallicoop Zrt.

gallicoop100823

A Gallicoop Zrt. 2010.02.08-án 42 MFt támogatást kapott az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez kapcsolódó beruházásához benyújtott kérelmére. A társaság a húskészítmények gyártásához különböző gépeket szerzett be, több mint 177 millió Ft értékben 2008 júliusa és 2009 áprilisa között, ennek 24 százalékát kapta meg vissza nem térítendő támogatásként.

gallicoop100823A Gallicoop Zrt. középtávú stratégiájában kiemelt szerepet tölt be a magasabb szinten feldolgozott és nagyobb hozzáadott értéket tartalmazó termékek, termékcsaládok kifejlesztése és gyártása, azok részarányának növelése az értékesítés volumenén belül. A jelenlegi válsághelyzetben elsősorban az elsődlegesen darabolt pulyka termékek iránti kereslet esett vissza. Új piacokat, piaci szegmenseket kell keresni a magasabb szinten feldolgozott termékeknek, és ennek megfelelően folyamatosan új termékeket kell kifejleszteni. Olcsó tömegtermékekkel nem, csak minőségi, márka-termékekkel lehet versenyben maradni. Stratégiánk azon a meggyőződésen alapszik, hogy a minőségi magyar vágóbaromfira mindig lesz igény, mert a magyar baromfi biztonságos, jó minőségű, egészséges és finom.

Hosszú távú stratégiánkat szolgálja a támogatással megvalósított beruházás: minőségi, ill. magasabb hozzáadott értékű termékek gyártását szolgálja a STORK gyártmányú Revoformer formázó rendszer, amely ún. 3D-s termékeket is képes kiformálni, veszteségmentes alapanyag felhasználással. Új technológiájának köszönhetően csökken a fajlagos energiaigény és a zajterhelés. A Kilia vákumkutter beszerzésével javult az aprított termékek struktúrája, érzékszervi tulajdonságai, így versenyképessége is. A Rühle kockázó segítségével a kockázott termékek mellett a mellcsík gyártása is biztosítottá vált. A Ceia csővezetéki fémdetektor a Revoformer formázóra felvitt, formázandó alapanyagot vizsgálja a nemkívánatos fémszennyeződések kiküszöbölése miatt, a szalagos fémdetektorral pedig a becsomagolt panírozott termékek ellenőrzését végezzük.

Makai Tibor főmérnök

Vélemény, hozzászólás?

kezilabda100824

A kézilabda koronája

bal100825

Bál Edelényért