in

A kézilabda koronája

kezilabda100824

kezilabda1008242010. 08.20-21-22 – én benépesült Szarvas a kézilabdát szerető és művelő fiatalokkal és idősebbekkel. A Szarvasi Női Kézilabda klub két játékosa, Farkas Edit és Majorosné Kasik Gabriella hosszas előkészületek után tető alá hozta a már januárban megígért I. Korona Kézilabda Kupát. 27 csapat adta le nevezését, három korosztályban – serdülő, ifjúsági leány és fiú, felnőtt női ás férfi – 5 csoportban folytak a mérkőzések a város két sportcsarnokában. A mintegy 500 résztvevőt felvonultató rendezvény igen jó hangulatban, gördülékenyen zajlott. Ebben nem kis szerepe volt a szervezőknek, a helyi női csapat játékosainak, hozzátartozóiknak, Jansík Szilviának, Nyári Mihálynak és a szinte ember feletti munkát végző 12 játékvezetőnek. A 3 nap alatt 55 mérkőzést bonyolítottak le, mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebbet.  Pénteken a női csapatoké volt a főszerep, de bemutatkozott 2 férfi együttes is. Szombaton folyamatosan érkeztek a csapatok és megkezdődhettek minden csoportban a küzdelmek.  A nőknél 2 csoportban, míg a többieknél körmérkőzéses rendszerben folyt a játék. Vasárnapra maradtak a helyosztók és folytatódtak a csoportmérkőzések. Ezen a napon kicsit fáradtabban, hiszen egy jó hangulatú White Party- n voltak túl a játékosok. Nagyon színvonalas csatákat láthatott a kilátogató szép számú, lelkes közönség. A szarvasi lányok mellett a hajdani NB-s játékosokat felvonultató szarvasi öregfiúk, a fiatalokból álló szarvasi Vagányok és a városba visszatérő Csodaszarvas nevet viselő együttes – az annak idején Velky Mihály által irányított sportosztály játékosai – képviselte a helyi kézilabdásokat az ország minden tájáról idesereglett csapatok között.

Eredmények:

Serdülő leány:
1. Orosháza I.
2. Orosháza II.
3. Dunakeszi Kinizsi
4. Kondorosi NKK
Gólkirály: Kollarics Fanni (Dunakeszi Kinizsi)
Legjobb kapus:Aradi Edina (Orosháza)
Legtechnikásabb játékos: Pulmann Bernadett (Orosháza)

Ifjúsági leány:
1.Dunakeszi Kinizsi
2. Kispest HC
3. Tököl
4. Szarvasi NKK
Gólkirály: Horváth Luca (Dunakeszi Kinizsi)
Legtechnikásabb játékos: Kovács Kitti (Tököl)

Ifjúsági fiú:
1. Vác
2. Rákóczifalva
3. Tököl
4. Dunakeszi Vasutas
5. Hajdúszoboszló
Gólkirály: Ambrus György (Tököl)
Legjobb kapus: Keserű Norbert (Vác)
Legtechnikásabb játékos: Milovics Máté (Vác)

Női felnőtt:
1. Budapest Stars***
2. Szarvasi NKK
3. Dunakeszi Kinizsi
4. TESI
5. SZESE Győr
6. Tököl
7. Kondorosi NKK
8.    BRSE
Gólkirály: Zelei Bernadett (Szarvasi NKK)
Legjobb kapus: Kasik Gabriella (Szarvasi NKK)
Legtechnikásabb játékos: Hirmann Mária (Budapest Stars***)

A 2. helyezett szarvasi csapat tagjai: Kasik, Melis, Medvegy (kapusok), Csery, Molnár, Zelei, Kovács Á, Abrahám, Tantucz, Fulajtár, Kovács H, Hajdu, Kovács F, Rubinstein, Ambrus.
Edző: Száva Flórián

Férfi felnőtt:
1. Tiszaföldvár
2. Csodaszarvas
3. Fradi Old Boys
4. Szarvasi Old Boys
5. Dunakeszi Vasutas
6. Szarvasi Vagányok
Gólkirály: Kun István (Tiszaföldvár)
Legjobb kapus: Gerő Imre (Fradi Old Boys)
Legtechnikásabb játékos: Harsányi Dezső (Csodaszarvas)

Legjobb szarvasi ifjúsági játékos: Molnár Kinga
Legjobb szarvasi  női játékos: Csery Mónika
Legobb szarvasi férfi játékos: Almási László

Köszönjük támogatóinknak: Korona Gyorsétterem, Szarvas Város Polgármesteri Hivatala, Hummel Sport, Takarékszövetkezet Szarvas, Integrál Építipari  Zrt, Lidl, Szarvas – Fisch Kft, Labo- Phone Kft, Szarvas Coop Zrt, Szeli Lajos, Shell Töltőállomás, Exturt Bt, Virág Imre, BAU – LUX Fürdőszobaszalon, Csicsely Zoltán, Köteles József és családja.

Vélemény, hozzászólás?

nora100823

Elsuttogott szavak

gallicoop100823

EU-s támogatást kapott a Gallicoop Zrt.