in

Elsuttogott szavak

nora100823

Az emberi lét talán egyik legnagyobb adománya az értelmes kommunikáció képessége, hogy megtanulhatunk más nyelveket, sokrétűen kifejezhetjük gondolatainkat, indulatainkat, érzelmeinket. Nem tudom elképzelni az életet élőszó nélkül. Még az egyedüllét is elviselhetőbb, ha van kivel levelezni, vagy néha beszélgetni.

nora100823Az emberi hang az egyik legszebb muzsika, ami csak létezik: mindenkinek egyedi a hangja és csodálatos pillanatokat lehet megélni a hangok révén. Sosem fogom elfeledni micsoda érzések jártak át, amikor meghallottam a gyerekeim szívdobbanásait a várandósság idején, vagy azt, amikor születésükkor felsírtak. Még most is a szívemben hallom, ahogy a férjem kimondta az igent az esküvőnk alkalmával, és ismerem a koporsón dobbanó földrög hangját is. Csupa érzelem, lelkiállapot, hangulat, emlék: csupa élet.

Mi nők nagyon is függünk a kimondott szavaktól. Órákig, sőt napokig tudjuk barátnőinkkel elemezgetni, hogy X miért mondta azt, és miért úgy mondta, és vajon ez az egész mit is jelenthet. Egyszerűen lételemünk a kimondott szó. És ami mögötte van. Bár nem hiszem, hogy a férfiak nagyon eltérőek lennének ettől. Sőt, tapasztalataim szerint igenis sok mondanivalójuk van. Elég csak megnézni a költők, írók névsorát, vagy a híres szónokokét, és egyből láthatjuk, hogy több a férfi, mint a nő. És ebbe nem szeretnék semmit sem belemagyarázni, ne értsetek félre.

A kimondott szavaknak megvan az a képességük, hogy önálló életre kelnek. Elbizonytalanítanak, biztatnak, bátorítanak, segítenek, vagy éppen ölnek. Vagy tűzbe hoznak. Minden egészséges nőt be lehet indítani néhány fülbe suttogott szóval, kimondott, megfogalmazott vággyal. És nemcsak a mondanivaló számít, hanem az is, hogy hol hangzanak el ezek a szavak. A fül az egyik legérzékenyebb erogén zóna, és nemcsak a vékony bőrréteg miatt.

Van abban valami nagyon őszinte és bizalmas, ahogy odahajolunk egy másik emberhez, belépünk az intim szférájába, magunkba szívjuk az illatát és megsúgunk neki néhány titkot. Olyan szép ez a kép, szinte beszédes. Kiszolgáltatott az is, aki hallgat, hiszen fedetlen, védtelen a nyaka – és az is, aki beszél: nem látja a társa arcát, talán könnyebb így kimondani a titkos vágyakat.

Bár sokszor mondják, hogy a cselekedetek sokszor ékesebben beszélnek a szavaknál, és ez nagyon is igaz, én mégis azt javaslom, hogy ne adjuk fel az élőszó adta lehetőségeket: nézzünk nyíltan a másik szemébe, vagy szemlesütve, esetleg csukott szemmel, vagy éppen a füléhez hajolva, de mondjuk el egymásnak a terveinket, vágyainkat, elképzeléseinket.

Uraim! Higgyék el, saját tapasztalatból mondom, sokkal jobb és intenzívebb érzéseket lehet megélni, ha szerelmesük fülébe suttogják legféltettebb titkaikat, vágyaikat. Próbálják ki, nincs vesztenivalójuk! 😉

Noha társaságban nem illik, a kettesben töltött órákhoz sok-sok elsuttogott titkot és beteljesült vágyat kívánok mindenkinek!

Nóra

Vélemény, hozzászólás?

testuleti100823

Közeledik a ciklus vége

kezilabda100824

A kézilabda koronája