in

Közeledik a ciklus vége

testuleti100823

testuleti100823Az utolsó előtt testületin jártunk csütörtök délelőttjén. Az esti Civil Bál miatt előrehozott ülés jó hangulatban telt. Mindenki szót kapott, és anélkül végigmondhatta mondanivalóját, hogy félbeszakította volna Polgármesterünk. Lehet, hogy van olyan, aki utoljára szólalt fel a testületin, ugyanis a választási törvény változásával – a takarékosság jegyében – a Szarvas kategóriájú településeken 8 egyéni körzetből és 3 kompenzációs listás helyről juthat be képviselő, azaz a leendő polgármesterrel együtt legfeljebb 12 fős helyi parlamentünk lesz.

Az utolsó előtti ülésen számot vetettek az elmúlt négy év intézkedéseivel, eredményeivel. A ciklus alatt, a 2006. október 15-i alakuló ülés óta, eddig 105 alkalommal ülésezett a képviselő-testület, amiből 63 alkalom rendkívüli ülés volt. 152 rendeletet alkottak meg és több, mint 2500 döntést hoztak az utóbbi majd négy évben.

A hozzászólások számában bizonyára keveseket lep meg, hogy messze Babák Mihály polgármester vezet 3300-nál is több hozzászólásával. Hodálik Pál és Kozák Imréné foglalja el a képzeletbeli dobogó második és harmadik helyét. Együttes hozzászólásaik száma sem éri el Polgármesterünkét.

A bizottságok közül a gazdasági és Közbeszerzési Bizottság másfélszázszor ült össze, míg a maradék hét kiegyensúlyozottan, átlagban havi egyszer.

Összefoglalásra került az önkormányzati gazdálkodás, hitelfelvétel, hiteltörlesztés évekre lebontva. Jól áll a város. Mind az Önkormányzat, mind intézményeinek létszáma folyamatosan csökkent, a 2006-os 501 főről a jelenlegi 445-re.

A testület jelenlegi összetételében még egyszer fog ülésezni, majd ezután már csak csökkentett számban látjuk őket viszont. Akit részletesebben érdekelnek az adatok, erre a linkre kattintva tekinthetik meg azt.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

fonad100822

Négyen áll a vásár

nora100823

Elsuttogott szavak