in

Ötöst kapott a fogyasztóktól a Gallicoop májas-ötöse

majas100825

majas1008252010. augusztus 24., Szarvas – Augusztus 17. és 22. között, a jubileumi Húshigiénai és Húsvizsgálati Világkongresszus, illetve a köré szervezett I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó keretein belül rendezték meg Szigetváron a „Disznósajtok és Kenőmájasok Bajnokságát”. A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. öt májassal nevezett a rangos eseményre. A versennyel párhuzamosan kiállítás is zajlott a helyszínen, ahol a résztvevők megkóstolhatták, majd szavazólapon véleményezték az előállítók különböző termékeit – ezek alapján a Gallicoop májasai lettek a legjobbak 2010-ben.

Az idén tizedik alkalommal megrendezett Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszus rendezvénysorozat keretein belül szervezték meg Szigetváron a „Disznósajtok és Kenőmájasok Bajnokságát”. A szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. öt pulykamájasa nevezett az eseményre, amelyek a már piacon lévő „Nagymama májasa”, a kifejezetten a versenyre készített (adalékmentes) „Natura”, a rendkívül magas máj és alacsony zsírtartalmú „Prémium”, a hagyományos majorannás pulykamájas tepertővel kiegészített „Tepertős”, valamint az házias ízekkel készült hagyományos „Ínyenc” májasok voltak.

A versennyel egy időben a szigetvári vár kertjében kiállítás is zajlott, ahol a résztvevőknek volt alkalmuk a gyártók standjainál megkóstolni a termékeket, illetve szavazólapon véleményezték azokat, és ez alapján dőlt el, hogy ki kapja a közönségdíjat. 2010-ben a „kóstolók” voksai alapján a Gallicoop öt pulykamájasa lett a legjobb.

Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint ez azért nagy siker, mert a cég májasai a hagyományosan sertésből készített májasokat utasították egyértelműen maguk mögé. Ezzel megdőlni látszik az a tévhit, miszerint bizonyos húskészítményeket csak sertésből vagy marhából érdemes készíteni, de a cég pulykamájasai azért is tetszettek a közönségnek, mert házias jellegűek.

Vélemény, hozzászólás?

jobbik100826

Utcabizalmikkal a jobb képviseletért

temetes100827

Cigány szokások – temetés