in

A Futballpápa csapata ismét tarolt

hunyadi100829

hunyadi100829Szentandrás úgy játszott, ahogy a hazai szurkolók szeretnék minden hazai meccsükön, hogy játsszanak. Mezőkovácsháza csapatát fogadta a szentandrási Hunyadi vasárnap délután. A szokatlan időpont nem zavarta meg a helyieket, akik egy esküvő miatt kérték, hogy a meccsüket vasárnapra halaszthassák. Ha a hazaiakat nem is, a vendégeket mindenképpen, mert a meccs képe úgy nézett ki, mintha legalább két osztályni különbséggel játszó két csapat lépett volna a pályára. A szentandrási csapatnak minden összejött, pontos passzok, iskolajáték, szépen végigcsinált cselek. A vendégek talán kétszer jutottak át a pálya kétharmadán az első félidőben.

A gólgyártás az 5. percben megkezdődött. Sinka Attila szenzációs passzt adott a jobb szélen robogó Sinka Csabának, aki nem tudta kihagyni. Nyolc perc múlva megismétlődött a jelenet, amikor ismét Sinka labdájából Csípai szerzett gólt, így a 13. percben már kettővel vezetett Szentandrás.

Túl meseszerűen kezdődött a mérkőzés, ilyenkor a Hunyadi mindig bajba került a végére. Ám a srácok most nem kezdték el az altató antifocit, ami minden baj forrása szokott lenni. Csak nem hagytak fel a támadásokkal, úgy játszottak, mintha nem dőlt volna még el meccs. Szép passzok, szép labdaszerzések, lőtt gólok, elégedett helyi nézők. Így nézett ki a szentandrási pálya képe az első félidő harminckettedik percében, amikor Sinka, aki egyébként nagyon jó formát kapott el foci terén, ami elfeledtette vele, hogy a hattyú halálát rendszerint többször is elő szokta adni egy mérkőzésen, nem csak gólpasszal segítette a csapatot, hanem hatalmas gólt is szerzett. 3:0-lal vonultak le a csapatok pihenni az első félidő végén.

A második játékrész elején sem tűnt úgy, hogy aggódnunk kell. Ezt megerősítette az 50. percben Kiss László fejese, amivel 4:0-ra módosult az eredmény. Három perc múlva ismét Kiss szerzett egy gólt, amitől még a legpesszimistább szentandrási szurkolók is esélyt láttak arra, hogy itt ma pontot szerez csapatuk. 5:0-nál a Hunyadi úgy játszott, mint a meccs elején. Egy apró fricskát kapott az utolsó másodpercben a hazai csapat, mikor a mezőkovácsháziak egy nagyon szép fejessel szépítettek.

A közönség annyira elégedett volt, hogy még a bírót sem szidta senki, az ellenfelet sem kényszerítette verbálisan fajtalankodásra egyetlen szentandrási ultra sem, sőt, Varga László vezetőedzőt el is nevezték a szentandrási Futballpápának.

Ez az eredmény nem jöhetett volna létre, ha a csapat többi tagja nem járul hozzá, és akiktől enézést kérünk, hogy névszerint nem lettek kiemelve, csak a góllövők. A Békésszentandrási Hunyadi a következő összeállításban állt fel:
Kezdők: Dunai Tamás, Borgulya János, Gugolya György, Mochnács Tamás, Csípai Csaba, Kovács Norbert, Steigler Ádám, Kiss László, Sinka Attila
Cserék: Petrás Bence, Laluska Balázs, Rusz Zoltán, Fazekas Péter, Bobvos Imre, Benke Zsolt

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

F1_szarvas100829

F1 – 2015 – Szarvas – Tessedik-ring

nora100831

Hatalom