in

Uszodából versenyuszoda

uszoda100903

uszoda100903Újabb fejlesztéssel bővült a Városi Uszoda és Gyógyfürdő. A Szarvasi Úszó és Vízilabda Sportegyesület régóta szeretett volna beütő- és fordulópanelekhez jutni, ami az elképesztő árak miatt sokáig csak álom maradt, ám az álom közelmúltban megvalósult.

Egyre több kisdiák választja szabadidős sportként az úszást, ami amellett, hogy egy roppant egészséges mozgás, itt, a Körös mellett, életmentő is lehet. Az úszóegyesület létszáma is évről-évre gyarapodik, ami azzal jár, hogy egyre több versenyt rendeznek a fiatalabb korosztálynak, ill. a szenioroknak is. Versenyek eddig is voltak, de a kézi időmérés alapján ezeket csak pocsolyaközinek minősíttettek, mert hivatalos mérés nélkül a Magyar Úszószövetség nem jegyezte ezeket. Ettől kezdve nem így lesz, mert így rövidpályás hitelesített országos versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz az uszoda, így a MÚSZ eredményei között is egyre többet fel fog tűnni a szarvasi medencében elért időeredmény.

A fordulópaneleket a fenntartó vásárolta meg Darida András, a Szarvasi Úszó és Vízilabda Sportegyesület elnökének arra való hivatkozására, hogy a végén is feszített víztükör miatt már sok baleset történt a fordulásokkor, ami nem vetett jó fényt az egyébként a vendégek által is gyönyörű, és kellemes hangulatú uszodánkra. Ezek az 1,8 millióba kerülő fordulópanelek a medence feszített végére kerültek felszerelésre.

A medence másik végére kerültek felszerelésre a beütőpanelek, amit csak versenyek alkalmával helyeznek bele a fix tartókba. Ezek egy budapesti úszóegyesület lecserélt paneljei, amit a forgalmazó felújított, és 1 335 000+ÁFA áron továbbított egy év működési, és öt év alkatrészgaranciával egyesületünknek. Ennek az összegnek egyrésze a SZUSE tagjainak és a támogatóinak hozzájárulásából jött össze, a maradékot az egyesület pénze fedezte, ami versenyek rendezésén beszedett nevezési díjakból és tagdíjakból gyűlt össze az évek folyamán.

A panelekhez tartozik az indító kürtrendszer, ill. egy nyomtatóegység, ami minimálisan elegendő ahhoz, hogy ezredmásodperces pontossággal mérjék az időeredményeket, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy a későbbiekben kiegészítsék egy eredményjelző táblával, ill. egy számítógépet közbeiktatva egy nagyobb tévén jelenítsék meg az eredményeket.

A beütőpanelek tesztelésére egy házi versenyt szeretne rendezni az egyesület október 9-én 10:00-kor, amikor a panel forgalmazói hivatalosan is átadnák az időmérőt.

 

Iratkozzon fel a newjság hírleveleire, amiben a helyi rendezvényekről, akciókról kaphat rendszeres információt!

 

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

jobbik100902

Jobbik helyzetelemzés

alkotohaz100903

Alkotótábori kiállítás