in

Oda a hazai veretlenség

101005foci

Egy hónap után ismét hazai pályán szerepelt a Szarvasi FC. Utolsó helyen álló csapatunk a jó erőkből álló másodosztályba igyekvő KITE Szeged gárdáját fogadták. Néhány ismerős arc is feltűnt a vendégeknél a Ferencváros két volt kiválósága Horváth Péter és Keller József, valamint a vendégek edzője Major László a Szarvasi Vasas egykori játékosa.

101005foci

Nálunk az amúgy sem acélos keretünket gyengítette Závoda és Klimaj eltiltása, így a Kiri-Kiszel,Pákozdi,Petykó,Kugyela-Erdősi,Demcsák,Bány,Nagy-ifj.Somogyi,Truczka kezdő tizenegy futott ki a pályára.

Harminc szegedi ultra is érkezett az Erzsébet ligetbe, akik jó hangulatot teremtettek szurkolásukkal.

Hamar emberhátrányba kerültek a kékek, hiszen Saulic gólhelyzetben szabálytalankodott Somával, és mehetett zuhanyozni. Érdekes ez már a második piros lapja volt a szezonban a jól megtermett szerb legénynek. Óriási előnyt kaptunk, ám ez minket zavart meg inkább, a szegediek kontrái veszélyesebbek voltak.

Kemény küzdelem folyt a pályán nehezen birkóztunk meg a szélvészgyors vendég csatárral Nomellel.

Már mindenki a félidőt várta, amikor egy beadás után Kiri kezéből kifejelték a labdát, és Gellér a hálóba emelt, ezzel megszerezve a vezetést a Szegednek.

A második félidőben is támadtunk mégis a KITE –nek voltak nagyobb helyzetei. Pályára lépett a fiatal Lós és  Rácz is, de nem lettünk veszélyesebbek, hiába volt a létszámelőny.

Laczkó csúnya utána rúgásakor elmaradt a jogos piros lap, egyértelmű volt, hogy a bíró már nem akar két szegedit leküldeni. Szólt viszont a síp, amikor Kiri buktatott egy szegedit, a büntetőt pedig Nomel gurította a hálóba.

Kilátástalannak tűnt a helyzet, bár Rácz gyönyörű gólja még visszahozta a reményt, de egyenlíteni már nem sikerült. Hiába játszottunk 80 percig emberelőnyben, nem tudtunk élni vele, a rutinos vendégek győztesen távoztak a Körös partról, és ezzel közel egy éves veretlenségi sorozat szakadt meg. Utoljára tavaly novemberben a Kondoros tudott győzni az Erzsébet ligetben. Jól játszott Kiszel, Rácz és ifj.Somogyi.

Most két hét szünet következik a bajnokságban, reméljük valami pozitív dolog fog történni a csapat körül, mert ha így maradnak a dolgok, akkor nagyon rövid lesz NBIII-as szereplésünk.

Gunda Atilla

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

101005kezilabda

Könnyed szarvasi siker

101006aradi

Vértanúk utolsó napjai