in

Bácskai mulató Szarvason

101010mulato

101010mulato12. alkalommal rendezték meg Szarvason az Élő Rádiómulató Hagyományőrző Bált.

A műsorvezető múlthéten Szabadkán járt a Szabadkai Rádió Rádiólakodalom című műsorának születésnapi koncertjén. Jó érzés volt, hogy az ottani népszerű rádiós műsorvezetők Pálfi József és Dukai István, a zenekarok a  II.Félidő, a Csantavéri Koktél, a Martonosi Aranykalász, a Kórógyi Aranycsárdás, a Magyarkanizsai Eridanus, valamint Kotroba Júlia énekesnő is gratulált Magyarország egyetlen lakodalmas zenét játszó rádióműsorához.

A Rádiómulatóban egy új zenekart ismerhettek meg a szarvasiak, a Szabadkai Koronát. Az útjuk nem volt sima a fiúknak, hiszen a határon több órát várakoztatták őket, de szerencsére időben ideértek.

Vezetőjük Mosó Tibor elmondta, hogy 13 éve alakult a zenekar, ebben a felállásban 3 esztendeje muzsikálnak együtt. A pénztelenség nem kedvez a nagy zenekaroknak, mostanában kevesebb a fellépésük.

Nagy örömmel fogadták el a meghívást a szarvasi mulatóba, amiről csak jókat hallottak.

A házigazda üdvözölte a vendégeket, beszámolt róla, hogy megjelent a Rádiómulató slágerei 3.ik CD-je. Megköszönte a szarvasi kábel tv, a Rádió Szarvas, a Szarvasi 7,és a newsag.hu segítségét.

Majd bemutatásra kerül a zenekar: Nemes László-billentyűk, Kovács Zsolt- dob, ének, Csonka Ervin-basszusgitár, ének, Szabó Zoltán gitár,ének, Mosó Tibor szaxofon,ének.

Vajdaságból is érkeztek vendégek, őket külön köszöntötte a műsorvezető aztán elkezdődött a mulatáság. A Korona nagyon belekezdett, 8 órakor már fergeteges hangulat uralkodott. A vacsora idején szép hallgatónótákat húztak a zenészek, majd jöttek a csárdások, táncdalok. Mulatott gyerek, fiatal, idősebb. Ismét szűknek bizonyult a táncparkett, de ahogy mondani szokták, sok jó ember kis helyen is elfér.

Csak éjfélkor pihentek egy keveset a muzsikusok, utána szívhez szóló dallamok következtek: piros szív,fehér hó,zöld levél; ott ahol zúg az a négy folyó; kalász kalász;ha fölmegyek. Egymásba karolt vajdasági magyar, és szarvasi tót. Nem számít ki hol él, csak az, hogy mi van a szívében.

Sorra került a műsorvezető nótája is a Csak tavasz ne jönne sohasem is, a hallgatók szerencséjére az éneklést meghagyta Kovács Zsoltinak.

Fél ötig tartott a víg este, s hogy milyen volt? Jelzőket nagyon nehéz találni, aki ott volt nem felejti soha el, aki nem az jöhet a következőre, mert a szaxinak szólnia kell. Köszönjük Korona zenekar ez nagy buli volt!

Gunda Atilla

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

101010uszoda

Polipok az uszodában

101011greta2

Wittlich, oh, wie wunderschön