in

Három csillag – ez igen!

101015furdonap

101015furdonapA Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére első alkalommal rendezték  meg október 9-én a Magyar Fürdőkultúra Napját.

A kezdeményezés elsődleges célja egy olyan – minden évben ismétlődő, hagyományosan október második szombatján megszervezésre kerülő – rendezvény megvalósítása, amely felhívja a figyelmet nemzeti kincsünkre: a gyógyvizekre, gyógyfürdőkre, fürdőkultúrára, szórakoztatva tanít, hagyományt őriz és felejthetetlen élményeket nyújt. Ugyanakkor elősegíti a hazai turizmus fejlődését, erősíti a fürdők imázsát.

A Dél-alföldi Regionális ünnepség helyszíne Szarvas városa volt, ahol a Liget Hotel konferenciatermében Dr Demeter László a Szarvasi Gyógy-Termál Kft. ügyvezetője, majd a város polgármestere Babák Mihály köszöntötte a megjelenteket. Dr. Ákoshegyi György a Magyar Fürdőkultúra Szövetség főtitkára ünnepi beszédében méltatta a Fürdőkultúra napját. A nap folyamán több szakmai előadást, köztük Mészáros László a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Bizottságának Elnöke „A Fürdők csillagai” című értekezését hallhatták a meghívottak a régió fürdőnek vezetői. Mint a nap folyamán kiderült, a város fürdője a legmagasabb osztályzatot, vagyis három csillagot kapott a minősítő bizottságtól.

A kezdeményezéshez természetesen csatlakozott a szarvasi Gyógyfürdő is, ahol 9.00 órától úszóverseny, fordulófal és időmérő berendezés avató várta az érdeklődőket. Az európai és a magyar fürdőkultúráról  hallgathattak meg egy előadást a fürdőzők, majd 12.00 órakor kezdődött az OB II-es vizilabda mérkőzés.

Vélemény, hozzászólás?

101014maya

A Szlovák Tájház őszi élete

101015alakulo

Megválasztottuk, kineveztettek