in

Megválasztottuk, kineveztettek

101015alakulo

101015alakuloA Cervinus Teátrum színészeinek rövid műsora után, Lohr Gyula korelnök vezénylete mellett kezdődött el a Szarvas Város Önkormányzata Képviselő-testületének alakuló ülése. Az esemény előtt a megválasztott képviselők ökumenikus istentiszteleten vettek részt, ahol a szarvasi egyházak képviselői Isten áldását kérték a hamarosan megalakuló testületre.

Dr. Izsáki Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az eredményeket, miszerint az október 3-án tartott helyhatósági választásokon mindegyik körzetben FIDESZ jelöltjei nyertek, név szerint a körzetek sorrendjében Giricz Katalin, Lohr Gyula, Hetényi István, Besenczy Zoltán, Lázár Zsolt, Kiszely Mihály, Hodálik Pál és Dernovics László nyerte. A pártlistákról, ill. a NACSÉ-tól három képviselő egészíti ki a 8 fős csapatot, Földesi Zoltán (MSZP) és Gajdos Attila (Jobbik). Dr. Józsa Vilmos (NACSE) lemondott a nagycsaládosok listáján elfoglalt első helyéről a második, Gombár Györgyné javára. És ez is a newjság tippje (és nem belső információ) szerint bejött!

Babák Mihály elkezdheti negyedik polgármesteri ciklusát, ami a mende-mondák szerint az utolsó is egyben. Ellenzéki polgármesterként folytatott tevékenységéért megszavazunk neki egy teljesalakos életnagyságú szobrot. Reméljük, hogy kormánypárti polgármesterként marad a méret, és nem csak egy mellszobor lesz belőle. Újdonsült régi polgármesterünk megköszönte a bizalmat, megköszönte a leköszönő testület tagjainak a munkájukat, majd ismertette a programját. A képviselők titkos szavazáson megszavazták illetményét is, ami változatlan az eddigiekhez képest, bruttó 521 800 forint.

Ezután egyhangúlag megválasztották a Babák Mihály által kijelölt  helyetteseit is. A jövőben társadalmi megbízatású alpolgármesterként Besenczy Zoltán lesz az egyik, és Hodálik Pál lesz a másik, aki főállású alpolgármester lesz. Hodálik Pál kijelölésével valószínűleg az utódlás kérdését  is eldöntötte a Polgármester. Megállapították a főállású alpolgármester illetményét is bruttó 450 000 forintban, amihez ennek 20%-át kaphatja költségtérítési illetményként. Besenczy Zoltán illetménye bruttó 251 000 forint lesz, és szintén jár neki a 20% költségtérítési illetmény.

Ezután  tanácsnokok kinevezése következett. Hogy a tanácsnoki rendszer mit jelent, csak a google tudja. Mindenesetre kinevezésre került öt tanácsnok is, mégpedig gazdasági vezető tanácsnoknak Kiszely Mihály, oktatási tanácsnoknak Földesi Zoltán, turisztikai és környezetvédelmi tanácsnoknak Hetényi István, ifjúsági és sportügyekkel foglalkozó tanácsnoknak Giricz Katalin, és szociális, család- és idősügyi tanácsnoknak Lázár Zsolt.

A bizottságok az összevonások után a következőképpen állnak fel:

Gazdasági és Pénzügyi Bizottság
Elnöke: Kiszely Mihály
Tagjai: Hetényi István, Dernovics László, Gajdos Attila, Dankó Pál, Csasztvan Attila és Virág Balázs

Oktatási és Közművelődési Bizottság
Elnöke: Földesi Zoltán
Tagjai: Gombár Györgyné, Lohr Gyula, Molnár Isvánné és Kiss Attila

Ügrendi, Közbeszerzési, Turisztikai és Környezetvédelmi Bizottság
Elnöke: Hetényi István
Tagjai: Kiszely Mihály, Denovics László, Gajdos Attila, Dr. Csontos Éva, Galambos Imre és Tóth Tamás

Ifjúsági és Sportbizottság
Elnöke: Giricz Katalin
Tagjai: Lázár Zsolt, Földesi Zoltán, Kovács Ádám, Klenk József

Szociális, Család- és Idősügyi Bizottság
Elnöke: Lázár Zsolt
Tagjai: Giricz Katalin, Lohr Gyula, Gombár Györgyné, Králikné Molnár Anna, Boross Bence és Hódsági Ferenc

A bizottságok összetételének elfogadása után a Polgármester egyből ki is osztotta Hetényi Istvánnak a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatának hálás feladatát.

Az alakuló ülés Lovász Gyuri bácsi – aki tanította a korelnököt, Lohr Gyulát is – búcsúszavaival végződött.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

101015furdonap

Három csillag – ez igen!

101017tokes

Határon átnyúló tanügyek