in

Szarvasi gyerekek a devecseri gyerekekért

101026devecser

101026devecserHálás szívvel mondunk köszönetet azoknak a gyülekezeti tagoknak, pedagógusoknak, szülőknek és kiemelten a gyerekeknek, akik csatlakoztak azon felhíváshoz, amit a devecseri iszap-károsult gyerekek megsegítésére tettünk közzé.

Az Ótemplomi Evangélikus Gyülekezet Illyés Gábor kezdeményezésére ételosztással segítette az iszap-károsult területen dolgozó önkénteseket. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott az Újtemplomi Evangélikus Gyülekezet azzal a felhívással, hogy segítsük azon gyerekeket, akik elveszítették mindenüket a katasztrófában, többek között játékaikat is.

Kevés idő állt a rendelkezésünkre, de a kevés idő ellenére hatalmas mennyiségű játék gyűlt össze a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, a Szlovák Általános Iskola ás Óvoda, a „Napfény” Evangélikus Kézműves Óvoda és a gyülekezeti tagoktól.

Érkezésünk után az ételosztásra került sor majd elkezdtük keresni a lehetőséget, hogy hova vihetnénk a játékokat. Az iskola még nem működik, a gyerekek a környező városokban és falvakban vannak elhelyezve. Úgy gondoltuk, hogy raktárba semmiképp nem szeretnénk letenni a játékokat és más alternatívát kerestünk. Kiderült, hogy a devecseri óvodát nem érte a katasztrófa, így felkerestük az intézményt. Az ott talált pedagógusok takarítással foglalatoskodtak, hogy hétfőn meg tudják kezdeni a gyermekek fogadását. Az óvodában 190 gyermek kap ellátást, az iskolában 600 tanuló. Beszélgetésünk alatt úgy láttuk, hogy megfelelő helyre hoztuk a játékokat, így az adományt a devecseri óvoda pedagógusaira bíztuk. Könnyeinktől küszködve adtuk át és nem különbül fogadták a gyermekeink ajándékait. A hatalmas mennyiség láttán az ott lévők nem hittek a szemüknek, hogy a szarvasi gyerekek milyen jó szívvel gondoltak károsult társaikra.

Meleg szeretettel fogadtak minket és ígéretet kaptunk arra, hogy a játékok a megfelelő helyre személyre szabottan fog elkerülni.

Köszönjük azoknak a gyerekeknek, akik a saját játékaikból, esetleg kedvenceiket adták oda a rászoruló nebulóknak!

Köszönjük azoknak a szülőknek, akik helyeselték a gyermekeink döntését és ezzel is részesei lettek a károsultak megsegítésében.

Köszönjük azoknak a felnőtteknek, akik átlátták a felhívás fontosságát és felnőtt gyermekeik régi, de jó minőségű játékaikkal járultak hozzá az adományokhoz.

És végül, de nem utolsó sorban köszönjük azoknak, akik eljutatták a játékokat a helyszínre, hogy ott személyesen tudjuk átadni a megfelelő személyeknek!

Isten áldása legyen az ilyen adakozásokon!

Jónásné Kriszti

Vélemény, hozzászólás?

101025nora

Egyszer volt… hol van?!

101026aerobic

4. Pannon Szoftver Hungarian International Aerobic Open