in

Máltai kopjafa

101112maltai

101112maltaiKopjafát állítottak ma a Magyar Máltai Szeretetszolgálat udvarán az elhunyt máltai önkéntesek emlékére. A szarvasi csoport szervezője, Kiss Sándor elmesélte a kopjafa történetét is, miszerint az erdélyi árvízkor nyújtott máltai segítség hálájaként az oroszhegyi önkormányzattól kaptak négy kapuoszlopot, amit a fatelep vezetője megtoldott további kettővel, így jutott anyag az emlékműre is.

Az avatóra eljöttek a környékbeli alapszervezetek képviselői is, így a szokatlan időponthoz képest jelentős tömeg gyűlt össze a Szeretetszolgálat udvarán.

Az emlékmű felső részén a Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának a dátuma, 1989 látható. Alatta megtalálható minden kopjafára jellemző motívum, a magyar kereszt, a hármas szimbólum, valamint három szalag, amik a magyar, a vatikáni és a székely színeket jelenítik meg. Alul egy „nehezen kivehető valami látható, a természet ajándéka”, amit Kiss Sándor fahasogatás közben talált és egyből egy szív jutott róla eszébe. A hátulján egy réztáblán 11 név, az eddig elhunyt szarvasi máltaiak névsorával látható.

A kopjafát Seidl Ambrus plébános, a katolikus közösség lelkipásztora áldotta meg.

Vélemény, hozzászólás?

101110benka

Benkás színjátszósok az Operettben

101112arcusfest

Színház az egész világ