in

A csaj tényleg megbolondult

101119szinhaz

101119szinhazEgészen friss darabbal érkezett hozzánk a Körúti Színház társulata. Marcel Achard „A bolond lány” című művét Galambos Zoltán vitte színpadra, aminek a bemutatója október 16-án volt. A Kautzky Armandot, Koncz Gábort és Udvarias Annát felvonultató krimi-vígjáték nem lett volna vígjáték, ha a címszereplőt nem Pikali Gerda alakítja, aki ismét úgy játszott, mint akinél elmentek otthonról. A hölgy egyébként játszott Shakespeare Hamletjében is, aminek eszerint lehet vígjáték-átirata is, mert nehéz Pikali Gerdát elképzelni olyan szerepben, aminek nem a nevettetés a célja.

A történet ismét nem túl bonyolult, végig a Sévigné (Kautzky Armand) vizsgálóbíró irodájában játszódik, ahol egy gyilkosságot akarnak Josefa (Pikali Gerda) nyakába varrni, de a vizsgálóbírónak gyanús az ügy egyértelműsége, és hisz a szolgálólánynak. Persze melyik férfi ne hinne egy olyan lánynak, aki saját bevallása szerint sem hord bugyit (amire egyébként a gyenge fényviszonyok  miatt nem találtunk bizonyítékot)! Sévignének természetesen igaza lesz, és a tettesek köre a gazdáékra, a Beaurevers házaspárra (Koncz Gábor és Udvarias Anna) terelődik, akiknek a feleség szeretője, az ügyész helyettes (Oroszi Tamás) falaz.

Nekem személy szerint tetszett a darab, bár Edith Piaf és sanzonkedvelő lévén tetszett volna, ha a két és fél órás vígjátékot – a be- és átvezetéseken kívül – néhány francia zenével jobban feldobták volna.

Vélemény, hozzászólás?

101119uszas

Közelítünk az 1 perchez

101120uszas

Aranyak az erős mezőnyben