in

Mennyit keresnek a képviselőink?

101123fizetes

101123fizetesTöbb hozzászólás érkezett azzal kapcsolatban, hogy a takarékosság egyik módja lehetne, ha képviselők és bizottsági tagok díjazását csökkentenék. Épp értelmezés alatt állt ez az anyag, amiben összeszedtük, hogy városatyáink mennyit kapnak munkájukért.

A legutóbbi testületi ülésen meghatározásra került az új önkormányzati rendszer csökkentett apparátusának a díjazása. A lecsökkentett képviselői létszám, az összevont bizottságok és az újonnan bevezetett tanácsnoki rendszer a következő tiszteletdíjakkal terheli a költségvetést.

A határozatban a törvény által megengedett legmagasabb tisztdíjakat határozták meg a képviselőknek, a bizottsági tagoknak és a tanácsnokoknak. A kötelezettségét önhibájából megszegő képviselő tiszteletdíját maximum 25%-kal és legfeljebb 12 havi időtartamra lehet csökkenteni.

A képviselő alapdíja nem haladhatja meg a köztisztviselői illetményalap 2,2-szeresét, azaz a 85030 forintot. Ha a képviselő bizottság tagja, akkor még több bizottsági tagság esetén sem növelhető az alapdíja 45%-nál többel, azaz nem lehet több 123293 forintnál.

Bizottság nem képviselő tagjának az illetménye az képviselők alapdíjának max. 45%-a, azaz 38264 forint.

A bizottsági elnökök, ill. tanácsnokok tiszteletdíja a képviselők alapdíjának max. 1,9-szerese, azaz, ha nem tévedtünk el a szorzók és a százalékok útvesztőjében, akkor maximum 161557 forint lehet.

A számokból – amiket remélem jól értettem és nem számoltam el – Polgármester és a főállású Alpolgármester díjazását – ami az alakulóülésen meghatározásra került – kivéve a legmagasabb maximum egy közepes közalkalmazotti fizetésnyinek felelnek meg.

Vélemény, hozzászólás?

101123piramis

Piramis a pinceklubban

101125rendorseg

Fokozott ellenőrzések az utakon