in

A győzelem a Szarvasé!

101128foci

101128fociIdei utolsó bajnoki mérkőzésén a Szolnoki Spartacust fogadták a szarvasi focisták. Egy bravúros idegenbeli győzelem után bizakodva várta a mérkőzést a kitartó hazai publikum. Szolnokról is érkeztek szurkolók, így jó hangulatban láthatták a nézők amint égszínkék szerelésében kifut a pályára a Kiri-Kiszel, Pákozdi, Petykó, Csellár-Truczka, Závoda, Klimaj, Erdősi-ifj.Somogyi, Bány összetételű szarvasi gárda. A vendégcsapatban két ismerőst is felfedezhettük, hiszen Rónyai Gábor és Horváth Csaba egykoron Szarvason focizott.

Támadólag lépett fel a Szarvas, Erdősi gyorsan elvégzett szabadrúgása a kapufán csattant.  A következő akcióban Bány baloldali beadását, Závoda Gabi bombázta a bal felső sarokba. Gyönyörű jelenet volt! Továbbra is mi irányítottuk a mérkőzést, lüktetett a játék, a sportolók talán a nagy hideg miatt is nagy iramban futballoztak. A 37.ik percben Erdősi Gyula szerzett parádést gólt, így megnyugtató  előnnyel térhettünk pihenőre.

A szünetben a szurkolók hitetlenkedtek, hogy a vétkes Szabadkígyós megkapta a három pontot a félbeszakadt Jánoshida elleni meccs után, ami minket is érintett, hisz így a Kígyós ideiglenesen megelőzött minket a tabellán. No de a magyar futballban bármi megtörténhet.

A második félidőben valamelyest esett a színvonal, a hazai csapat őrizte előnyét, a Szolnok erőtlen támadásait jól hárította a Pákozdi vezette védelem.

Soma Kugyelának, Lósnak és Rácznak is lehetőséget adott.

Öt perccel a vége előtt Závodát buktatták a büntetőterület belül, a jogos tizenegyes elmaradt, helyette az ellentámadásból Ruskó szépített.

Ám a Szolnok egyenlíteni már nem tudott 2-1 arányban a Szarvas megnyerte a mérkőzést. A szurkolók fél évet vártak a hazai győzelemre, joggal zúgott a vastaps.

Jól teljesített Pákozdi, Závoda, Bány, Erdősi.

Nyilatkozatok:

Somogyi János vezetőedző:
-A múlt heti győzelem visszaadta a játékosok önbizalmát. Az első félidőben jól játszottunk, szünet után ki-ki meccset játszottunk, de úgy érzem megérdemelt győzelmet arattunk.

Ifj.Somogyi János csatár:
-A végén kicsit izgulnunk kellett, de győzelemmel tudtunk búcsúzni lelkes közönségünktől. Végre teljes csapattal álltunk fel, és sikerült a három pontot begyűjteni, amivel reális esélyünk van a bennmaradásra.

Bány Tamás csatár:
-Biztos vagyok benne, hogy tavasszal kiharcoljuk a bennmaradást.

Klimaj Zoltán középpályás, csapatkapitány:
-Gyötrelmes szezonon vagyunk túl, de az utolsó két győzelemmel mégis jobb szájízzel vonulhatunk pihenőre. Az első félidőben talán túlságosan is megnyugodtunk, a Szolnok a második félidőben feljött, ebből is le kell vonni a tanulságot, 90 percen keresztül kell koncentrálni mindenkinek.

Véget ért a szezon a Szarvasi FC az utolsó előtti helyen telel. A játékosok pihenőre vonulnak, a tudósító még visszatér egy szezon értékelőre, aztán maga is téli álomra szenderül.

Gunda Atilla

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

101128layananda

Örömzene gyertyafényben

101128advent

Esős advent