in

Focizott a Mikulás Szarvason

101213diakfoci

101213diakfociIntézményünk, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda  Diáksportegyesülete, a sportot szerető szülők  és a nevelők összefogásával az idén is megrendezte a hagyományos Mikulás Kupa gyermeklabdarúgó tornát 2010. december 04-én.

A XIX. Mikulás Kupát nyolc csapat nevezésével tudtuk lebonyolítani, az 2000-2001-es korcsoport részvételével.  Nagyon jó hangulatú verseny kezdődött reggel 9.oo órakor a sportcsarnokban.

Résztvevők: Rákóczifalva KSE – Rákóczifalva, KTE  – Kecskemét, Petőfi István Általános Iskola  – Kondoros, Szanda Focisuli – Szolnok, Gyomaendrődi Gyermeklabdarúgó Egyesület –  Gyomaendrőd, Hunyadi János Általános Iskola Békésszentandrás, Mezőberény-Bélmegyer Kistérségi Általános Iskola DSE – Mezőberény, Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda – Szarvas.

A XIX. Mikulás-Kupán az alábbi eredmények születtek a tornán:
1. KTE  – Kecskemét
2. Mezőberény-Bélmegyer Kistérségi Általános Iskola DSE – Mezőberény
3. Szanda Focisuli – Szolnok
4. Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda – Szarvas
5. Gyomaendrődi Gyermeklabdarúgó Egyesület –  Gyomaendrőd
6. Hunyadi János Általános Iskola Békésszenandrás
7. Rákóczifalva KSE – Rákóczifalva
8. Petőfi István Általános Iskola – Kondoros

Legjobb Kapus – Fekete Dávid (KTE – Kecskemét)

Legtöbb gólt lövő – Busa Márk (Mezőberény-Bélmegyer Kistérségi Általános Iskola), Török László (KTE – Kecskemét)

Legjobb mezőnyjátékos – Kiss Dominik (Szanda Focisuli – Szolnok)

Legjobb szarvasi játékos – Rohony Márk (Benka Gy. Ev. Ált. Isk. és Óvoda Szarvas)

A csapatokat és a játékosokat éremmel, serleggel, oklevéllel  jutalmaztuk. A jó egyéni teljesítményt elért sportolók különdíjban részesültek.     

Reméljük az elkövetkező években még  több korosztály tudja majd magát képviseltetni, így még több gyermek vesz részt ezen a ragos eseményen. Hiszen az utánpótlásnevelés nagyon fontos.

A gyerekek tanúbizonyságot adtak felkészültségükről, kitartásukról, elkötelezettségükről. Nagyon fontos, hogy szeressék a testmozgást, és mindennapi szükségletté váljon számukra. Ezek a rendezvények népszerűsítik a sportot, a sport szeretetét, a fair play szellemét. Tudatosítanunk kell tanítványainkban, hogy a pálya másik térfelén lévő csapat, játékos ellenfél és nem „ellenség”. A jobb csapattól, a jobb játékostól kikapni nem szégyen, a hibákból tanulni kell és fejleszteni saját magunkat.

A szombati nap nagyon jó hangulatban telt el. Öröm volt nézni a gyerekeket, ahogy szívvel lélekkel űzik ezt a sportágat.     Reméljük jövőre már a 20. alkalommal fog focizni a Mikulás Szarvason.                 

Bencsik János DSE-elnök

Vélemény, hozzászólás?

101213pmh

Kint leszünk a vízből

101215ujtemplomi

Újtemplomi csillagvárás 2010 (A harmadik gyertya)