in

Mindenki karácsonya

101215mikulas

101215mikulasNagy nyüzsgés volt azon a karácsonyváró rendezvényen, amit az Emberöltő Alapítvány, a Nagycsaládosok Egyesülete és Humán Szolgáltató Központ szervezett “Mindenki Karácsonya” címmel a Rákóczi utcai ebédlőben. A csemetéket kézműves foglalkozások várták az asztaloknál, ill. szendvicsek, diós és mákos bejgli hegyek a pultokon.

Ahogy azt a rendezők emlékeikben összeszedték, az első alkalom Babák Mihály polgármester regnálásának első évében volt, így immár tizenkettedszer gyűltek össze egyre nagyobb és nagyobb termekben, hogy beférjen minden gyerek. 1998-ban jó ha huszan voltak, most meg annyian, hogy csak a Mikulás érkezése tudott csak csillapítani a hangzavaron. Ő meg annyira meg volt illetődve, hogy ho-ho-ho-hó helyett egy szimpla “jó estét kívánok”-kal peóbálta meg észrevétetni magát, és erre is rá kellett dupláznia, pedig ez volt a legnagyobb mikulás, akit életemben láttam. A Mikulás nem sokáig húzta az időt, gyorsan kiosztotta a rengeteg csomagot az alapítványok munkatársai és Hodálik Pál alpolgármester segítségével.

Senki sem ment haza üres kézzel, minden gyerek elégedett lehetett a jó nagy csomaggal, amit a Mikulás a kezükbe nyomott.

Vélemény, hozzászólás?

101215ujtemplomi

Újtemplomi csillagvárás 2010 (A harmadik gyertya)

101216tiszk

Nem a munkanélküli-képzés a cél