in

Kék Angyal

101216sanzon

101216sanzonKülönleges élményben volt része annak, aki elment december 10-én péntek este a Tessedik Sámuel Múzeumba, a CERVINUS Teátrum által szervezett Meister Éva színművésznő sanzonestjét megnézni. Az előadás Marlene Dietrich életének keresztmetszete, dalokkal és Marlene Dietrich Tiétek az életem című (magyarul is megjelent) önéletírásából, valamint Rilke-, Goethe-, Li Taj Po- és Pausztovszkij idézetekkel teletűzdelve. Dietrich dalai mellett felcsendültek barátainak Edith Piafnak és Yves Montandnak a sanzonjai is.

Meister Éva csodálatos előadásában megidézte Marlene Dietrich alakját, aki Berlinben született, Amerikában lett ismert, és Párizsban halt meg, hamvai azonban Berlinben nyugszanak kívánságának megfelelően. Meister Éva a terembe varázsolta a kor hangulatát, az embert, aki a háború borzalmaiban is ember tudott maradni. A művésznő előadásmódja megérintette a nézők lelkét. A dalokat Bánfi Miklós kiváló zongorakísérete tette teljessé.

A remek előadást sajnos nagyon kevesen nézték meg. (Talán a hóesés okozta, de a művésznő Szolnokról a hóesésben is eljött Szarvasra autóval, ezért külön tisztelet Neki.) A közönség vastapssal jutalmazta az előadást. Remélem a kevés néző nem szegi a CERVINUS Teátrum kedvét és a jövőben is szervez pódium jellegű előadásokat. Én mindenesetre nagyon várom.

A képeket a Körös TV bocsátotta a newjság rendelkezésére.

Vélemény, hozzászólás?

101217babaneni_1

Posztumusz levél Babának

101217aerobic_2

Niki tanítványai beleadtak apait, anyait