in

Benkások a jégen

101217benka

101217benkaAz idei tél már a második, hogy a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola kisdiákjai a szentesi jégpályát hétről- hétre birtokukba veszik.

Az úszás mellett egy Körös-parti gyereknek hasznára válik a biztos korcsolyatudás is. Mivel a holtág vize olykor csak néhány hétig alkalmas a téli sportok űzésére, ezért a szentesi jégpálya kiválóan használható a korcsolyázás elsajátítására, felelevenítésére.

Az osztályok csoportokra bontva végeznek ügyességi feladatokat segítségnyújtással. A kezdő csoportok a jégpálya oldalfala biztonságában sajátítják el a csúszásokat, a haladók különböző kiinduló helyzetekből rajtgyakorlatokat, fordulásokat, bójakerüléseket végeznek, melyeken keresztül mélyítik tudásukat, fejlesztik képességeiket.

Egy- egy ilyen foglalkozás kiválóan alkalmas a társas kapcsolatok fejlesztésére, az egymás iránti tolerancia, az önzetlen segítségnyújtás gyakorlására is. No persze emellett nem feledkezünk meg a felhőtlen kikapcsolódásról sem.

Nem tudjuk, mit tartogat még az idei tél számunkra a kis Benkások már, felkészültek, hogy birtokukba vegyék a holtág jegét is.

Tanító nénik

Vélemény, hozzászólás?

101217aerobic_2

Niki tanítványai beleadtak apait, anyait

101218foci

Nehéz ősz a szarvasi focistáknál