in

Nem lett ispán Babák Mihály

101221melis

101221melisAhogy azt az országos hírportálok délután már leközölték, Békés megye főispánja nem Szarvas polgármestere, Babák Mihály lesz, így nem csinál belőlünk másodszor is majmot a nagypolitika.

A léc rezgett. A jóval az önkormányzati választások előtt felröppent hír hallatán a kérdésünkre Babák Mihály polgármester már akkor cáfolta, hogy ispán lesz. Azt mondta, hogy ő ezért a városért dolgozik, ez az élete. Utolsó ciklusát kezdi, innen akar visszavonulni, majd hozzátette, hogy “a politikában soha se mondd, hogy soha”, és ezzel nyitva hagyta a kiskaput, utalva a felsőbb akaratra. A felsőbb akaratot Orbán Viktor miniszterelnök képviseli, aki a hírek szerint személyesen állította össze a megyék ispánjainak névsorát.

Az emberi oldalát nézve biztosan nagy volt a kihívás, hogy a felsővezetés kiszemelte és alkalmasnak tartja erre a feladatra, másrészt nagy volt a politikai nyomás is, ami ezirányba nyomta, de ma pont került a dolog végére, Békés megye főispánja Erdős Norbert lett, így nem kell új embert keresnünk a testületi üléseken Dr. Melis János melletti megüresedő székre.

Vélemény, hozzászólás?

101221melis

Babák Mihály nem lett ispán

2010.12.17. A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola karácsonyi műsora 1.