Menu
in

Nem lett ispán Babák Mihály

101221melis

101221melisAhogy azt az országos hírportálok délután már leközölték, Békés megye főispánja nem Szarvas polgármestere, Babák Mihály lesz, így nem csinál belőlünk másodszor is majmot a nagypolitika.

A léc rezgett. A jóval az önkormányzati választások előtt felröppent hír hallatán a kérdésünkre Babák Mihály polgármester már akkor cáfolta, hogy ispán lesz. Azt mondta, hogy ő ezért a városért dolgozik, ez az élete. Utolsó ciklusát kezdi, innen akar visszavonulni, majd hozzátette, hogy “a politikában soha se mondd, hogy soha”, és ezzel nyitva hagyta a kiskaput, utalva a felsőbb akaratra. A felsőbb akaratot Orbán Viktor miniszterelnök képviseli, aki a hírek szerint személyesen állította össze a megyék ispánjainak névsorát.

Az emberi oldalát nézve biztosan nagy volt a kihívás, hogy a felsővezetés kiszemelte és alkalmasnak tartja erre a feladatra, másrészt nagy volt a politikai nyomás is, ami ezirányba nyomta, de ma pont került a dolog végére, Békés megye főispánja Erdős Norbert lett, így nem kell új embert keresnünk a testületi üléseken Dr. Melis János melletti megüresedő székre.

Leave a Reply

Exit mobile version