Menu
in

Szarvasi sportember a BVSC szakosztályi elnökségében

110117karate

110117karateA karatésok legutóbbi évzáró-évnyitó összejövetelükön Lovász György 5. danos vezetőedző elmondta, hogy a szarvasi karate-szakosztályban közel 100 fő edz, és bár az elmúlt év nem volt olyan eredményes – megfelelő világversenyek híján – mint az azt megelőző, a mester nem volt elégedetlen, hiszen szépen gyarapodik az egyesület létszáma.

Ez a hír most nem is annyira a versenyzőjükről, hanem eddigi legeredményesebb küzdőjükről, Ruzsinszki György 4. danos mesterről szól, aki jelenleg is a szarvasiak edzője, és aki helyet kapott a patinás múltra visszatekintő BVSC karate-szakosztályának elnökségében. A BVSC-ben eddig is volt egy eredményesen működő szakosztály, de most, hogy egyesültek a FIGHTER-rel, aminek Ruzsinszki az alnöke, konyhakész nyerő csapatot kaptak Európa-bajnoki és világbajnoki helyezettekkel, és amiből – ahogy azt Ruzsinszki mester a DIGI Sport interjújában elmondta – mindkét fél profitálhat. A szarvasi karatés révén remek sportkapcsolatokat ápol a szarvasi és a fővárosi, olyannyira, hogy a szarvasiak többször indultak és szerepeltek eredményesen FIGHTER színekben nemzetközi versenyeken.

A karatésok legutóbbi évzáró-évnyitó összejövetelükön Lovász György 5. danos vezetőedző elmondta, hogy a szarvasi karate-szakosztályban közel 100 fő edz, és bár az elmúlt év nem volt olyan eredményes – megfelelő világversenyek híján – mint az azt megelőző, a mester nem volt elégedetlen, hiszen szépen gyarapodik az egyesület létszáma.

Ez a hír most nem is annyira a versenyzőjükről, hanem eddigi legeredményesebb küzdőjükről, Ruzsinszki György 4. danos mesterről szól, aki jelenleg is a szarvasiak edzője, és aki helyet kapott a patinás múltra visszatekintő BVSC karate-szakosztályának elnökségében. A BVSC-ben eddig is volt egy eredményesen működő szakosztály, de most, hogy egyesültek a FIGHTER-rel, aminek Ruzsinszki az elnöke, konyhakész nyerő csapatot kaptak Európa-bajnoki és világbajnoki helyezettekkel, és amiből – ahogy azt Ruzsinszki mester a DIGI Sport interjújában elmondta – mindkét fél profitálhat. A szarvasi karatés révén remek sportkapcsolatokat ápol a szarvasi és a fővárosi, olyannyira, hogy a szarvasiak többször indultak és szerepeltek eredményesen FIGHTER színekben nemzetközi versenyeken.

Az egyik legeredményesebb magyar egyesületnek számító Fighter és az idén 100 éves BVSC karate-szakosztályának egyesülését a legnagyobb FIGHTER-es támogatónak számító Old Mans Music Pubban tartott sajtótájékoztató keretében jelentették be. A FIGHTER jövőjét nagyban meghatározó bejelentésen Ruzsinszki György mellett ott volt Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke és Büchler Zsolt szövetségi kapitány is. Börzsei Károly, a zuglói egyesület karate szakosztályának elnöke és a 2005-ben alapított Fighter szarvasi első embere, elmondták, nagy reményekkel vágnak bele a közös munkába, és biztosak abban, hogy a kiváló eredmények sem maradnak majd el.

Hogy ez mit jelent majd a szarvasi kistestvéreknek, hamarosan kiderül, de ismerve Ruzsinszki lokálpatriotizmusát nem jöhetünk ki rosszul az egyesülésből, amiben elvesztettünk egy nagy testvért, de lehet, hogy szereztünk egy még nagyobbat.

Leave a Reply

Exit mobile version