in

Szarvasi sportember a BVSC szakosztályi elnökségében

110117karate

110117karateA karatésok legutóbbi évzáró-évnyitó összejövetelükön Lovász György 5. danos vezetőedző elmondta, hogy a szarvasi karate-szakosztályban közel 100 fő edz, és bár az elmúlt év nem volt olyan eredményes – megfelelő világversenyek híján – mint az azt megelőző, a mester nem volt elégedetlen, hiszen szépen gyarapodik az egyesület létszáma.

Ez a hír most nem is annyira a versenyzőjükről, hanem eddigi legeredményesebb küzdőjükről, Ruzsinszki György 4. danos mesterről szól, aki jelenleg is a szarvasiak edzője, és aki helyet kapott a patinás múltra visszatekintő BVSC karate-szakosztályának elnökségében. A BVSC-ben eddig is volt egy eredményesen működő szakosztály, de most, hogy egyesültek a FIGHTER-rel, aminek Ruzsinszki az alnöke, konyhakész nyerő csapatot kaptak Európa-bajnoki és világbajnoki helyezettekkel, és amiből – ahogy azt Ruzsinszki mester a DIGI Sport interjújában elmondta – mindkét fél profitálhat. A szarvasi karatés révén remek sportkapcsolatokat ápol a szarvasi és a fővárosi, olyannyira, hogy a szarvasiak többször indultak és szerepeltek eredményesen FIGHTER színekben nemzetközi versenyeken.

A karatésok legutóbbi évzáró-évnyitó összejövetelükön Lovász György 5. danos vezetőedző elmondta, hogy a szarvasi karate-szakosztályban közel 100 fő edz, és bár az elmúlt év nem volt olyan eredményes – megfelelő világversenyek híján – mint az azt megelőző, a mester nem volt elégedetlen, hiszen szépen gyarapodik az egyesület létszáma.

Ez a hír most nem is annyira a versenyzőjükről, hanem eddigi legeredményesebb küzdőjükről, Ruzsinszki György 4. danos mesterről szól, aki jelenleg is a szarvasiak edzője, és aki helyet kapott a patinás múltra visszatekintő BVSC karate-szakosztályának elnökségében. A BVSC-ben eddig is volt egy eredményesen működő szakosztály, de most, hogy egyesültek a FIGHTER-rel, aminek Ruzsinszki az elnöke, konyhakész nyerő csapatot kaptak Európa-bajnoki és világbajnoki helyezettekkel, és amiből – ahogy azt Ruzsinszki mester a DIGI Sport interjújában elmondta – mindkét fél profitálhat. A szarvasi karatés révén remek sportkapcsolatokat ápol a szarvasi és a fővárosi, olyannyira, hogy a szarvasiak többször indultak és szerepeltek eredményesen FIGHTER színekben nemzetközi versenyeken.

110117karate2

Az egyik legeredményesebb magyar egyesületnek számító Fighter és az idén 100 éves BVSC karate-szakosztályának egyesülését a legnagyobb FIGHTER-es támogatónak számító Old Mans Music Pubban tartott sajtótájékoztató keretében jelentették be. A FIGHTER jövőjét nagyban meghatározó bejelentésen Ruzsinszki György mellett ott volt Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke és Büchler Zsolt szövetségi kapitány is. Börzsei Károly, a zuglói egyesület karate szakosztályának elnöke és a 2005-ben alapított Fighter szarvasi első embere, elmondták, nagy reményekkel vágnak bele a közös munkába, és biztosak abban, hogy a kiváló eredmények sem maradnak majd el.

Hogy ez mit jelent majd a szarvasi kistestvéreknek, hamarosan kiderül, de ismerve Ruzsinszki lokálpatriotizmusát nem jöhetünk ki rosszul az egyesülésből, amiben elvesztettünk egy nagy testvért, de lehet, hogy szereztünk egy még nagyobbat.

Vélemény, hozzászólás?

110116kezimunka

Szeretet, szenvedély, tisztelet

110117sopranos

A hosszú élet titkai