in

Húzzátok, Cimborák!

110126mulato

110126mulatoAz év első Rádiómulató báljára került sor az elmúlt szombaton Szarvason. A helyi lakodalmas zenekedvelők a kilencedik vajdasági zenekart ismerhették meg a Csókai Cimborák személyében. Vezetőjük Cöndör Csaba elmondta, hogy a zenekart 10 évvel ezelőtt alapította Zónai Zoltán harmonikással. Kezdetben tehát duóként muzsikáltak, majd csatlakozott a két szaxofonos, és a kontrás, és immár Csókai Cimborák néven zenéltek tovább. Az évtized közepén megjelent első és mindmáig egyetlen nagylemezük. Eddigi pályafutásuk alatt bejárták Bácskát és Bánátot, de Magyarországon is felléptek. Bárhová szívesen elmennek, ahová hívják őket, a legkisebb magyarlakta településekre is elviszik a magyar nóta dallamát.

A tavalyi év nem alakult túl jól a Cimboráknak, mivel Csaba betegséggel bajlódott, kisegítő zenészekkel oldották meg ideiglenes pótlását. Nagy áttörést várnak az idei évtől, hiszen Kucora Endre dobossal bővült a csapat, amely friss hangzást ad zenéjüknek. Második nagylemezük kiadására is készülnek, persze már az új felállással.

A Rádiómulatóba nagy örömmel fogadták el a meghívást, hetekig gyakoroltak a fiúk. És hogy milyen sikerrel? Nos akik ott voltak csak felsőfokon beszéltek a Cimborákról. Remek műsort adtak, melynek gerincét a csárdások képezték, de táncdalok, twist, kacsatánc, és szívhez szóló dallamok is sorra kerültek.

A két szaxis, és a harmonikás a vendégek között énekelt, zenélt, táncolt. Ahogy mondani szokták a közönség és a zenekar hamar egymásra talált. Persze szerencsés helyzetben vannak a szarvasiak, hiszen hetente hallhatnak magyar nótákat és lakodalmas zenét a Rádiómulatóban, és az ismert dallamokra könnyebben megy a mulatás.

Ezúttal is érkeztek Délvidékről vendégek, Csókáról, Kispiacról, Tóbáról, Tordáról és Hódegyházáról. Mindannyian elismeréssel szóltak a helyi emberek vendégszeretetéről, és a bál fergeteges hangulatáról. Éjfél után a  Kalász kalász, az Ott ahol zúg az a négy folyó, a Piros szív fehér hó zöld levél című dalokkal könnyeket csaltak a muzsikusok az emberek szemébe. Már fél hatot ütött az óra, amikor a Székely himnusszal véget ért e nagyszerű Rádiómulató.

Köszönet a Csókai Cimboráknak, akik barátságos viselkedésükkel, kiváló hozzáállásukkal méltán arattak sikert. Név szerint: Cöndör Csaba- billentyűk, Zónai Zoltán- harmónika, ének Szenes Csaba- szaxofon, ének Gombos György- szaxofon, ének Kovács Lajos- kontra és Kucora Endre- dobok húzták a talpalávalót.

Sok sikert kívánunk a fiúknak, a mielőbbi viszontlátás reményében, addig is szóljon az a szaxi!

Gunda Atilla

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110125psalmus

Psalmus Hungaricus

110127fizika

Kísérleti fizika a gimiben