in

Kandi bohóc a király!

110212benka

110212benka2011. február 11-én farsangi forgatagba lépett be az, aki a Benka iskola alsósait szerette volna meglátogatni. mind a két épületben arcokra mosolyt csaló jelmezekbe bújtak az apróságok és tanítóik.

A legkisebbekhez betért Pista bácsi a lovával, a vásárba menvén. A   nagyon rakoncátlan lovat sikerült a gyerekeknek megpatkolni és  megtáncoltatni..Farsangi dalokkal, versekkel tették vidámabbá  a vásárt. A forgatagban vidáman táncol együtt a tavasztündér a hóemberrel, Zorro Hermionevel, a seriff a ninjával, cowgirl a teakwando bajnokkal…

Volt akiket Farsang hercege varázsolt el öreg varázsló képében.  Mivel bocsánatot kértek, a farsangi ramazuriból újra mulatság lett. A medve is kibújt erre a nagy zajra a barlangjából. Vajon meglátta az árnyékát? Majd  fiúk – lányok szópárbajától visszhangzott a terem. A békülést közös tánc követte.

Kikiáltók vették át a szót. A fiúk minden házba beköszönve jókívánságokkal gazdagították a ház urát. Sikeresen férjhez adtunk néhány lányt is. Ennek örömére megültük a lakodalmat.

A felhangzó Galgamácsai gyermeklakodalmas rigmusai, dalai táncba hívták a farsangolók tarka népét. Klarinét muzsikára ropták a táncot a lagziban.

A kiszebábot is elégették a jelmezbe öltözött gyerekek. A gyermekek mindent megtettek azért, hogy a tél megijedjen és minél gyorsabban helyet cseréljen a tavasszal.

Vélemény, hozzászólás?

Elfogták a Kazinczy utcai támadókat

110213gulyas

Válasz Király Judit: Hideg, hideg, langyos… című cikkére