in

Sulipóló

110421sulipolo

110421sulipoloHatalmas vízilabdacsaták helyszíne volt az uszoda hétfőn, mikor három korcsoportban három iskola hét csapata küzdött meg egymással az elsőségért. A 7-8. osztályosok, pontosabban a 1996-97-es születésűek kezdték sort, ahol csak két iskola, a Benka Gyula Evangélikus Iskola és a Vajda Péter Intézmény Gimnáziuma nevezett. A vajdások Csilik Attila vezetésével érkeztek és jelentős gólkülönbségű győzelmet arattak, aminek legnagyobb szerepe a tavaly még benkás Tinka Norbertnek volt, aki számos gólpasszal és góllal segítette csapatát a 12:2-es győzelemhez. A benkásoknál némi szépségtapasz volt, hogy második góljukat kb. 10:1-nél egy olyan tanítanivaló labdaátvételből és gólból szerezték, amit Molnár Örs, az esemény szervezője is szépségdíjasnak ítélt. Szép gól ide, szép gól oda, az is csak egyet ér.

A 2000-2001-es születésűeknél a Benka és Szlovák Általános Iskola csapata játszott. Itt már jobban imádkoztak az evangélikusok Zalán Csaba vezetésével, mert ha nagy csatában is, de 7:5-re nyertek. Mindkét csapatban hihetetlen győzniakarás volt, ami egyébként minden meccsre igaz. Nem voltak laza pihenőidők, mindenki arannyal a nyakában szeretett volna haza menni.

A kettő közötti kategóriában, az 98-99-eseknél három pólóválogatott szállt vízbe és játszott körmérkőzést egymással. Az első meccsen a Vajda ismét nagyarányú győzelmet aratott a Szlovák felett. Az 5:1-es vereség ellenére Fonád Zoltán szlovákosai egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. A vajdások után a Benkával vívott mérkőzés is elvesztették, amihez jelentősen hozzájárult a szlovákos mester fia, Fonád Zsombor, a Benkát erősítette, és akinek lövőerejéből és technikájáról látszott, hogy kézilabdázik és a vízhez is van köze. A 4:2-es végeredmény után a szlovákosok csoportjukban már biztosan a harmadik helyen zártak.

A “döntőt” a Benka és a Vajda pólósai játszották. A második 10 percben 5:2-es vajdás vezetésnél Molnár Örs lemondóan csak annyit morgott az orra alatt, hogy itt sem lesz izgalmas finálé, nem lesznek 5 méteresek. A sors megcáfolta, mert a Benka sorra használta ki a helyzeteit és kevéssel a vége előtt döntetlenre mentették a mérkőzést, ami kisebb nézeteltérést okozott a Vajda edzője, Csilik Attila és a sportesemény rendezője, Molnár Örs között. A vajdás tréner kifogásolta, hogy az elsőség eldöntéséhez nem a gólkülönbség számít, mert akkor azonos szerzett ponttal, de jobb gólkülönbséggel ők lettek volna a korosztályos győztesek, de a szervező, Molnár Örs, ragaszkodott ahhoz, hogy az általa kiírt szabály szerint, azaz 5 méteresekkel dőljön el az arany sorsa pontegyenlőség esetén. Az ötösöket a Vajda használta ki jobban, így az ő nyakukba került az 5-6-os csoport legfényesebb érme.

Az izgalmas és jó torna remélhetőleg elérte célját, a vízilabda népszerűsítését, és a nyári edzőtáborra, ill. a következő szezon edzéseire már több fiatal fog jelentkezni, és lesz utánpótlása a szarvasi vízilabdának, ennek az igazán kemény, jellemet és fizikumot egyaránt fejlesztő sportnak, ami a magyar sport jelenleg egyik legfényesebb csillaga világszinten is.

Nézzen még több képet az eseményről fényképrendeléses galériánkban!

Vélemény, hozzászólás?

11.04.18. Sulipóló Benka-Vajda (1998-99), eredményhirdetés

11.04.13. Felsős úszóverseny 1.