in

Összerakták a tojást

110424muzeum

110424muzeumEgy kis kézműveskedésre, hagyományápolásra invitálták a Tessedik Sámuel Múzeum dolgozói a szarvasiakat a húsvétot megelőző vasárnap “hamvazószerdától fehérvasárnapig” címmel.

A szentandrási Fürge Lábak néptánccsoport Babák Ildikó vezetésével táncházat tartott, amin népi gyermekjátékokat – mint pl. a kacsás és a kacsintós – is felelevenítettek. Egy másik program keretében az ünnepkörhöz tartozó kérdésekre lehetett válaszolni, amire a Múzeumban voltak elrejtve a válaszok.

A kézműves szekcióban több asztalnál folyt a munka. Itt berzselés, írókázás folyt, de lehetett hungarocell tojást is díszíteni úgy, hogy textillel vonták be. Az egyik legidőigényesebb elfoglaltság az volt, mikor egy festett tojás összetört héját mozaikszerűen vissza kellett építeni egy épre.

Az érkezéskor a belépők mellé egy-egy tombolát kaptak a gyerekek, amiben ha kiscsibét találtak, akkor választhattak, hogy bari, nyuszi, kicsibe, kakas, tyúkra, tojástulipán vagy csokitojás ajándékra cserélik. A délután szemmel láthatóan kellemesen telt, a gyerekek jól érezték magukat.

Vélemény, hozzászólás?

110424kiri

A szarvasi feltámadás

110425passio

Passió új nézőponból