Menu
in

Zorán-mise az Ótemplomban

110505zoran

110505zoranKedd este rendkívüli élményben lehetett része azoknak a szarvasiaknak, akik vették a fáradtságot és a pénztárcájukat, és elmentek az Evangélikus Ótemplomban rendezett Zorán Anyák napi koncertjére. A cím megtévesztő lehet, mert ahogy azt a művész elmondta, egy-egy turnéra sokat készülnek és közben nem változtatnak a programon. Ez a névváltztatás is csak kifejezetten a közeli alkalomnak szólt.

Az előzenekarként Lázár Zsolt evangélikus lelkész lépett az oltár elé, és eleve ingoványos talajra merészkedett azzal a kérdéssel, hogy vajon ki hány zsoltárt, ill. hány Zorán dalt ismer. Ahogy elnéztem a közönséget a sorokban, a zsoltárismeret vesztésre állt. Zorán miséje közben minden fej és test mozgott, minden második száj énekelte az éppen elhangzó dalt, ami a közönség létszámát tekintve tekintélyes tömeget jelent.

Az Evangélikus Ótemplom talán Tessedik óta nem telt meg ennyire, pedig a belépő szarvasi viszonylatban nem volt olcsó. Már a koncert kezdete előtt egy órával sor állt a templom oldalsó ajtaja előtt a jobb helyekért, amire a közeli és távolabbi múltban sem igen volt példa. A földszinti padsorokban egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a Zorán-rajongók között, de még a második emeleti karzaton is vállvetve álltak a nézők a korlát mentén.

A nézők reakciói változóak voltak. Volt, aki sírt, volt aki mosolyogva énekelt, de aki figyelt, egy megtérésnek is tanúja lehetett. Ezt teszi egy jó időben, jó helyen elhangzó Zorán dal.

Leave a Reply

Exit mobile version