in

Zorán-mise az Ótemplomban

110505zoran

110505zoranKedd este rendkívüli élményben lehetett része azoknak a szarvasiaknak, akik vették a fáradtságot és a pénztárcájukat, és elmentek az Evangélikus Ótemplomban rendezett Zorán Anyák napi koncertjére. A cím megtévesztő lehet, mert ahogy azt a művész elmondta, egy-egy turnéra sokat készülnek és közben nem változtatnak a programon. Ez a névváltztatás is csak kifejezetten a közeli alkalomnak szólt.

Az előzenekarként Lázár Zsolt evangélikus lelkész lépett az oltár elé, és eleve ingoványos talajra merészkedett azzal a kérdéssel, hogy vajon ki hány zsoltárt, ill. hány Zorán dalt ismer. Ahogy elnéztem a közönséget a sorokban, a zsoltárismeret vesztésre állt. Zorán miséje közben minden fej és test mozgott, minden második száj énekelte az éppen elhangzó dalt, ami a közönség létszámát tekintve tekintélyes tömeget jelent.

Az Evangélikus Ótemplom talán Tessedik óta nem telt meg ennyire, pedig a belépő szarvasi viszonylatban nem volt olcsó. Már a koncert kezdete előtt egy órával sor állt a templom oldalsó ajtaja előtt a jobb helyekért, amire a közeli és távolabbi múltban sem igen volt példa. A földszinti padsorokban egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a Zorán-rajongók között, de még a második emeleti karzaton is vállvetve álltak a nézők a korlát mentén.

A nézők reakciói változóak voltak. Volt, aki sírt, volt aki mosolyogva énekelt, de aki figyelt, egy megtérésnek is tanúja lehetett. Ezt teszi egy jó időben, jó helyen elhangzó Zorán dal.

Vélemény, hozzászólás?

110505gyfoci

Focitorna lányokkal

11.05.06. E.ON Családi Foci 1.