in

Focitorna lányokkal

110505gyfoci

110505gyfociHagyományt szeretnének teremteni Szentandráson azzal, hogy rendszeresen gyerekfoci tornát rendeznek, amit Varga Lászlóról neveztek el. Ahogy az Pisont András a megnyitón elmondta, szokatlan dolog az, hogy egy aktív edzőt kérjenek fel, hogy fogadja el, hogy egy tornát neveznek el róla, de Varga László szentandrási fociéletben eltöltött 35 éve már feljogosítja erre.

A torna négy csapat részvételével zajlott. A házigazdákon kívül eljöttek a szomszédok, Gyomaendrőd, Szarvas és Csabacsűd focistái is. A lógó lábú esőben körmérkőzéseket játszottak, amik egy-egy 20 perces félidőből álltak.

Minden meccsről, mint általában amiben gyerekek játszanak, nem volt feladott meccs. Még nagyobb arányú hátrány esetén is úgy küzdöttek, mintha döntetlenre állnának az utolsó pillanatban. Sok felnőtt csapat példát vehetne róluk, sőt, kötelezném őket arra, hogy eljöjjenek, lássák a példát, hogy is zajlik fejben egy focimeccs.

Unikum volt a csabacsűdi csapat felállása, ahol egyszerre három lány lépett a pályára, és kijelenthető, hogy egyenrangú félként kezelték őket a fiúk, igaz, meg is tettek mindent ezért.

Az látható volt, hogy a népesebb településeken, Gyomaendrődön és Szarvason több játékosból válogathatnak az edzők, mint a két kisebb településen, Csabacsűdön és Szentandráson, és a pontok összeszámolása után a torna is a lélekszámmal szinkronban, a következő végeredménnyel zárult: 1. Szarvas, 2. Gyomaendrőd, 3. Békésszentandrás, 4. Csabacsűd

A végeredmény kihirdetése után Varga László különböző díjakat adott át a torna legjobb, legeredményesebb játékosainak.

Még több képet nézegethet fényképrendeléses galériánkban.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

11.05.01. Varga László Gyermek Focitorna 2

110505zoran

Zorán-mise az Ótemplomban