in

Bűnbarlang a szlovákban

110524szlovak

110524szlovak2011. május 14-én kora este, egy Szarvas központjában felállított bűnbarlangban adtak egymásnak randevút a szervezett bűnözésben, illetve az illegális szerencsejátékban érintett alvilági figurák. 570 fő gyűlt össze azért, hogy kiteregesse olykor cinkelt kártyáit. A báli estélyen a maffiacsalád feje, a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthon igazgatója Medvegy Pálné köszöntötte  más klánok vezetőit is, úgymint Domokos Lászlót, aki az Állami Számvevőszék elnökeként, Dr.Štefan  Daňo urat, aki Szlovákia magyarországi főkonzuljaként, Babák Mihályt, aki polgármesterként, országgyűlési képviselőként tisztelte meg a Casinót. Belső informátorunk azt is tudni véli, hogy a szerencsejáték szalon prominens személyei között jelen volt még a „Főnökök főnöke” néven ismertté vált Fuzik János, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, az intézmény fenntartója, Kraszlán István a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának osztályvezetője, Závoda Ferenc megyei képviselő, Hamza Zoltán kistérségi tanácsnok, megyei képviselő, Tolnai Péter a megyegyűlés bizottsági tanácsnoka, Pecsenya Péter, a Megyei Szlovák Önkormányzat alelnöke. Lászik Mihály, az Országos Szlovák Önkormányzat Oktatási és Nevelési Bizottságának elnöke. Az alvezérek közül Dr. Melis János jegyző, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző, Gajdos Attila és Lohr Gyula képviselő, Sinka Imre polgármester, Frankó Pálné, az alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Dankó Ervin a Pedagógus Szakszervezet vezetője. A Casinóban köszöntve voltak az intézmények vezetői, az önkormányzat munkatársai, a Szlovák Iskoláért, Óvodáért Alapítványt támogató vállalkozók, az intézmény nyugdíjas pedagógusai és mindenki, aki hozzájárult a baráti találkozó gyümölcsöző és eredményes kivitelezéséhez.

 

A Casinóban táncoltak a kártyalapok az est vendégei előtt, jó volt a lapjárás, amikor az 1. osztályosok mutatták be táncukat. A 7. osztályosok voltak a logikai szkander-bajnokság művelői, mint sakkfigurák fehéren-feketén játszottak. Ezt követően a nézők hangos sikolyai közepette gépfegyvert rántottak a szülők és Mambó táncuk végén, a tisztázatlan szerelmi szálak miatt kivégezték híres bandavezérüket. A szemtanuk arról is beszámoltak, hogy az est folyamán a szlovák tantestület két alcsoportja is összetűzésbe keveredett, ekkor kérték fel a maffiacsalád fejét, hogy igazságot tegyen közöttük. A szivarfüsttel ízesített arany igazság úgy szólt minden Casinózóhoz, hogy vita és ellenségeskedés helyett a legjobb út az összetartozás elmélyítése, egymás megsegítése.

Ezen leszámolások, villongások és „bűncselekmények” után az alkalmi belvárosi maffia nemzetközi, pénzügyi, politikai, városi, megyei, országos bűnözői csoportjai pirkadatig kitűnően szórakoztak egymás társaságában. A vacsora felszolgálásában, majd a tetthelyen a nyomok eltüntetésében jelentős szerepük volt a készséges szülőknek, akik a rendezvény gördülékenységét mindvégig garantálták. A szivarfüst fátyla tovalebbent, a kártyalapok eltűntek, csak a maffiamottó marad a következő bálig a köztudatban: az intézményben legfontosabb a szülő, gyermek, pedagógus alkotta hármas egység.

Maya

A fényképeket Medvegy Vera készítette.

Vélemény, hozzászólás?

110523nora

Diszkrimináció

110524sulivarazs

Sulivarázs…