in

Elmúlt pontosan

110604csik

110604csikMindenkinek hatalmas élmény volt a Víziszínpad nyitányaként rendezett és menetrend szerint lezajlott koncert az új létesítmény béta változatán. A zeneszerető szarvasiaknak a fellépő Csík Zenekar, a Csík Zenekarnak a csodálatos környezet jelentette az öröm forrását. Ahogy azt a koncert előtt az öltözőben elmondták, még sohasem játszottak ilyen szép díszletek előtt. Ebben kvittek voltunk, mert mi sem láttunk még koncertet ilyen szép természetes díszletek előtt.

És tényleg. A környezet és az egész koncert még a masszív Víziszínpad-szkeptikusokat is meggyőzte arról, hogy egyedülálló létesítmény tulajdonosai lettünk, és a már megint igaza lesz Babák Mihály polgármesternek, hogy a történelmi Magyarország közepe mellett a város másik emblémája, ill. fő húzóattrakciója lehet.

A Csík Zenekar a tervek szerint jött a nyitányra, játszott, és alig bírt elmenni. Nem azért, mert a zenekar vezetőjének és névadójának, Csík Jánosnak a közelmúltban műtötték a lábát, hanem azért, mert a közönség nem engedte őket haza. Az ismert nóták között felhangzott az a kalandos történetű Quimby dal is, a “Most múlik pontosan” kezdetű, amit a Quimby-rajongók táborán kívül a Csík Zenekar feldolgozása tett közismertté, és Janicsák Veca a tévében tett poppá. Egy biztos, a jó alapnak mindkét feltét jót tett, a közönség lélegzetvisszafojtva hallgatta Majorosi Mariann énekét.

Az ülőhelyek kevésnek bizonyultak. Sokan az új Fahídról, sokan csónakból hallgatták végig. A jegyeladások, pontosabban a jegyfogyás ütemét tudva két teltházas koncertet is ki lehetett volna árulni csak a szarvasiakanak.

A hét tagú Csík Zenekar ezen az estén kiegészült egy nyolcadik fővel, a Galga Zenekar frontemberével, Pál István Szalonnával, aki a koncert felétől  beszállt a produkcióba, és akit hatalmas ovációval köszöntöttek a Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Fesztiváljának résztvevői, mert a pénteki napon, a kötelező táncoknál Galgáék szolgáltatták a talpalávalót.

A másfél órás koncert végén a több mint ezer ember felállva és tapsolva követelte a ráadást, amit két felvonásban meg is kapott. Ez volt az a tökéletes este, amikor a közönség is megkapta amit akart, és a fellépő Csík Zenekar tagjainak is egyedi élményben lehetett része ezen a különleges és ritka színpadon, amire ha visszatérnek még, biztosan meg fog telni a nézőtér.

A Víziszínpad szép lett. Finomítanivaló akad még rajta bőven, mert vannak még rajta kiábrándítóan nyers részletek. Egy biztos, soha semmi nem osztotta meg még a szarvasiak véleményét annyira, mint ez a létesítmény, de a tegnapi koncerten beköszöntött a kiegyezés ideje.

Vélemény, hozzászólás?

110603haki

A halakat megölik, ugye?

Pünkösdi alkalmak az Evangélikus Újtemplomban