in

Kisbokrétások és pántlikások a színpadon

110609neptanc

110609neptancA hétvégén rendezték meg a kétévente esedékes Gyermek Néptáncosok XII. Országos Szólótánc Fesztiválját a Vajda Péter Művelődési Központban. A háromnapos eseményen száznál is fiatal, 65 pár vagy szólótáncos versenyzett négy korosztályban.

Az út a fináléig a tavasszal megrendezett elődöntőkön át vezetett. A sors fintora, hogy a két induló pár közül egyik sem jutott be a hazai pályán megtartott döntőbe, ők az erős középmezőnyben végeztek.

Pénteken mind a négy korosztálynak a kötelező táncokat kellett bemutatni, míg szombaton szabadon a választott produkciókra volt kíváncsi a szakértő zsűri. A megjelenés, a zenekarral és a közönséggel való kapcsolattartás és a táncanyag minősége mellett az értékelésnél azt is figyelték, hogy a táncosok mennyire tudják magukat eladni akár a laikus nézőknek is.

A zenét többnyire a Szarvason nagyon népszerű, egyik legerősebb összetételében színpadra álló Galga Zenekar szolgáltatta, aminek prímása, Pál István Szalonna pénteken este fellépett a Csík Zenekar koncertjén, azon a koncerten, amit soha nem fogunk elfelejteni. Cserébe Csík Zenekar névadója, Csík János és felesége is beállt a fesztivál zenekarai közé egy tánc erejéig.

A fesztivált a vasárnap délelőtti eredményhirdetés zárta, amin eldőlt, hogy ki lesz pántlikás vagy kisbokrétás táncos. A díjak átadásában a zsűri tagjainak Babák Mihály polgármester és Földesi Zoltán képviselő segédkezett.

A feszült pillanatokat gálával vezették le, aminek utolsó momentuma az össztánc volt, amikor az összes díjazott egyszerre táncolt a Galga zenéjére.

Az összes képet ide kattintva nézheti meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

110608aerobic

Lendületes hírek

11.06.03. Gyermek Néptáncosok XII. Országos Szólótánc Fesztiválja – 1. galéria