in

Becsengettek

110829benka

110829benkaEgyre több sárga levél jelzi a ligetben, hogy az ősz befordult a sarkon, ami egyben azzal is jár, hogy hamarosan minden fronton becsengetnek, lehet visszaülni az iskolapadba. Az elsősökön és a szülőkön kívül senki sem várja ezt a pillanatot, ami évről-évre elkerülhetetlenül bekövetkezik, és ami az évzárón, a végeláthatatlan szünet első napján még senkinek eszébe sem jut. Az elsősöknek ez még élmény, a többieknek már kevésbé, a szülőknek meg azt jelenti, hogy végre visszaáll minden a normál kerékvágásba.

Szarvason először a benkások nyarának vetett véget egy újabb évnyitó. Vasárnap délután az Evangélikus Ótemplomban soha nem látott diáksereg jött össze, hogy megnézzék diáktársaik műsorát, meghallgassák iskolájuk vezetőinek üdvözlő szavait és a tanári kórus énekét. Soha nem látott diáksereg ült a sorokban, ugyanis 450 tanulójával a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda a város legnagyobb általános iskolájává lépett elő.

A diákok számára a jó hír az, hogy az őszi szünet környékén piros betűs ünnepek teszik hosszabbá a szabadságot, egészen pontosan kilenc iskolamentes nappal számolhatnak, ill. az, hogy 2012. június 15-én ismét vége lesz egy tanévnek.

A nyár végére az Evangélikus Ótemplom átforrósodott falai között tartott évnyitó csak olyan formábahozó edzésnek volt tekinthető, hiszen 31-én 10 órától a Víziszínpadon lesz a tanév hivatalos városi megnyitója, ami után a diákok együltő helyükben megtekinthetik a Tessedik című előadást is. Az előrejelzés szerint nem lesz hideg. Az angol bookmakereknél már lehet fogadásokat kötni az ájult diákok számára.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

110828hunyadi

Emberi színjáték

110829kezimunka

Kézimunka kiállítás nyílt