in

Becsengettek

110829benka

110829benkaEgyre több sárga levél jelzi a ligetben, hogy az ősz befordult a sarkon, ami egyben azzal is jár, hogy hamarosan minden fronton becsengetnek, lehet visszaülni az iskolapadba. Az elsősökön és a szülőkön kívül senki sem várja ezt a pillanatot, ami évről-évre elkerülhetetlenül bekövetkezik, és ami az évzárón, a végeláthatatlan szünet első napján még senkinek eszébe sem jut. Az elsősöknek ez még élmény, a többieknek már kevésbé, a szülőknek meg azt jelenti, hogy végre visszaáll minden a normál kerékvágásba.

Szarvason először a benkások nyarának vetett véget egy újabb évnyitó. Vasárnap délután az Evangélikus Ótemplomban soha nem látott diáksereg jött össze, hogy megnézzék diáktársaik műsorát, meghallgassák iskolájuk vezetőinek üdvözlő szavait és a tanári kórus énekét. Soha nem látott diáksereg ült a sorokban, ugyanis 450 tanulójával a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda a város legnagyobb általános iskolájává lépett elő.

A diákok számára a jó hír az, hogy az őszi szünet környékén piros betűs ünnepek teszik hosszabbá a szabadságot, egészen pontosan kilenc iskolamentes nappal számolhatnak, ill. az, hogy 2012. június 15-én ismét vége lesz egy tanévnek.

A nyár végére az Evangélikus Ótemplom átforrósodott falai között tartott évnyitó csak olyan formábahozó edzésnek volt tekinthető, hiszen 31-én 10 órától a Víziszínpadon lesz a tanév hivatalos városi megnyitója, ami után a diákok együltő helyükben megtekinthetik a Tessedik című előadást is. Az előrejelzés szerint nem lesz hideg. Az angol bookmakereknél már lehet fogadásokat kötni az ájult diákok számára.

Vélemény, hozzászólás?

110828hunyadi

Emberi színjáték

110829kezimunka

Kézimunka kiállítás nyílt