Menu
in

Nyílik az anyaklub

111006cko

111006ckoAhogy a közelmúltban már beszámoltunk róla, a Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület anyáskodása mellett az American Jewish Joint Distribution Committee, az Open Society Foundations, a Cromo Alapítvány, valamint a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség támogatásával anyaklubot szerveznek a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású nők megsegítésére. Az anyaklubok rendszere állítólag Bulgáriában már jól működik. Ennek tartották első rendezvényét, egy lakossági fórumot  vasárnap a Cigány Kisebbségi Önkormányzat Közösségi Házában, ami Jónás Jánosné a közönségnek is elmondta terveiket, céljaikat, majd a megjelenteket is meginterjúvolták, hogy mivel tudnának hozzájárulni a klub sikeréhez.

Az Anyaklubhoz az otthont a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség nyújtja majd. A klubot pályázat keretében tudják elindítani. A 2-3 millió közötti elnyert összegből egy évig kell gazdálkodniuk, fenntartani a klubot, majd ha szerencséjük lesz, ez meghosszabbítható további egy évvel. A szarvasi egyesület 41 pályázat közül került be az első kör 10 legjobbjába, majd onnan a 4 nyertes közé.

A fórumot ételosztás követte, amire ismét eljött Illyés Gábor, aki korábban rendszeresen megfordult gulyáságyújával Szarvason, és aki az idén már 90000 kiosztott adag környékén jár.

Leave a Reply

Exit mobile version