in

Gajdos Attila elégedetlen a rendszerrel

111128gajdos

Három fontos témában tartott sajtótájékoztatót Gajdos Attila, a szarvasi Jobbik elnöke, megyei képviselőnk.

A város költségvetésével kapcsolatban elégedetlenségét fejezte ki, nem is szavazta meg azt. Ellenzi, hogy az Önkormányzat jelen helyzetben adókat emel, ahelyett, hogy a fogyasztást ösztönözné. Emelkedni fog az ingatlanadó minden célcsoportnál, de legjobban az üzletek, telephelyek adója. Ha minimálisan is, 5 ezrelékkel, de nőni fog az iparűzési adó, ami már így is versenyképtelen pl. Békésszentandráshoz képest, ahova két üzem is telepedett emiatt a közelmúltban.

111128gajdos

Az önkormányzat a kormányzati elvonások miatt van rászorulva arra, hogy új adónemeket vezessen be, pl. ebadó, vagy a régiek szintjét megemelje, mondta Gajdos Attila.

Második témaként a vízdíjak infláción felüli emeléséről ejtett szót önkormányzati képviselőnk. Ahogy elmondta, a tavalyi, igen jelentős mértékű emelés után nem tudta támogatni az idei mértéket.

Utolsó témaként a közmunkaprogrammal kapcsolatos elégedetlenségét fejezte ki Gajdos Attila. A FIDESZ-kormány 1 millió új munkahelyet ígért, ehelyett átalakította a közmunkaprogramot, és megalázó összegért, 48 ezer forintért dolgoztatja az embereket napi nyolc órában. A jobbikos képviselő szerint elhibázott a stratégia is. Ahelyett, hogy az utakat takarítanák a közmunkások, inkább mezőgazdasági termelésre kellene összpontosítani, pl. melegházakat kellene felállítani, aminek egyrészt az lenne a haszna, hogy a megtermelt élelmet fel lehetne használni a közétkeztetésben, ill. akik kedvet kapnának, a programból történő kikerülés után vállalkozói alapon folytathatnák azt.

Ez utóbbival nyitott kapukat dönget Gajdos Attila, hiszen városunk első embere már többször kifejtette elképzelését a közétkeztetésre való termelés kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

111128narancs

Ízek, illatok, karácsony

111129koporso

Koporsóban a vidék