in

Kis egyesület, nagy eredmények

120129szuse

Majdnem napra pontosan hat éve alakult meg az ország mindmáig legkisebb úszóegyesülete, a SZUSE, a Szarvasi Úszós és Vízilabda Sportegyesület 34 fővel. Az, hogy ma majd száz gyermek és tíznél is több szenior tagja van, nem változtat ezen a helyzeten.

120129szuseVasárnap délelőtt az alkalomhoz illően öltözve, uszodai papucsban, dr. Darida András, az egyesület elnöke számolt be az egyesület tavalyi évéről. Az idén szerényebbek voltak a külsőségek mint a korábbi években, most egyszerűen csak az uszoda tornatermében került sor az évértékelőre. Dr. Darida András a takarékosságot hozta fel indokul, nem mintha bárki a szemére vetette volna, ill. azt, hogy az itt megtakarított egyesületi pénzt is a gyerekek nevezési díjaira fordítják inkább.

A takarékosságra, hála Istennek, van is ok, ugyanis kis egyesület ide vagy oda, a fiatal úszóink folyamatosan fejlődnek. A tavalyi év során sikerült a szarvasi úszósport újkori történetének első országos pontjait megnyerni, ami Nagy Noémi a XLIV. Országos Gyermekbajnoksághoz és Nagy Noémi nevéhez fűződik, aki egyben 2011 legeredményesebb szarvasi úszója is lett, de a fiatalabbak, Ganyecz Zalán és Uhljár Viktor is felírták a nevüket ugyanerre a listára. Hármuk mellett Berecz Levente, Nagy Márta és Tinka Norbert voltak 2011 legsikeresebb szarvasi úszói.

Nem rossz ez egy ilyen kis egyesülettől! Kis egyesület ide, kis egyesület oda, szenior versenyek tekintetében is Szarvas folyt tavaly a csapból az országos  versenynaptárban. Sehol máshol nem rendeztek egy szezon alatt három versenyt, mint ahogy tették azt a szarvasi fanatikusok. Az augusztus 20-i úszással kezdődött a szarvasi versenysorozat, majd a Körös hosszúszással folytatódott, valamikor kora ősszel, és a hagyományos rövidpályás szenior versennyel zárult október végén. Három teljesen más jellegű verseny, három teljesen más kört vonzott a városba.

Dr. Darida András elnök általános összefoglalója után a szeniorok eredményeit Demeter Péter ismertette. A beszámolókat Zalán Csaba, a versenyúszó gyerekek edzője zárta, akinek szerencsére lényegesen hosszabb eredménylistát kellett felolvasnia az összegyűlt szülők és gyerekek előtt.

Vélemény, hozzászólás?

120128oregfiuk

Kondorosi diadal Szarvason

120130_szucs_rendorseg

Felhívás fk. Szűcs Márton eltűnése miatt