in

Farsang a Benkában

120215benka

120215benkaHosszú és izgalmakkal teli felkészülés előzte meg a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda 2012. évi farsangi műsorát, mely az eddigi szokásokhoz híven a Művelődési Házban került megrendezésre. Az egész iskolában egy hétig farsangi hangulat uralkodott, minden osztály lelkesen dekorálta az osztálytermeket, készült az előadásra. Az alsósok farsangi mulatságára pénteken került sor, a felsősök pedig február 12-én, vasárnap adtak számot arról, hogy milyen elképzeléseik vannak a farsangról. A műsor elején az egész iskolánkat érintő jó hírről számolt be Lázár Zsolt igazgatólelkész: Molnár Istvánné, igazgatónőnk az Év Embere versenyen különdíjat kapott.

A farsangon bemutatott produkciókat két felvonásban láthattuk. A felvonásokat a két nyolcadikos osztály nyitotta, melyben a bécsi keringő dallama és elegáns mozdulatai hangolták kikapcsolódásra a közönséget. Minden osztály korának és érdeklődésének megfelelő műsorszámmal készült erre az alkalomra.

Az ötödikesek három csoportban mutatták be a Föld közismert karneválozási szokásait. Belepillanthattunk a riói és a velencei forgatagba, de a magyar hagyományok is megelevenedtek a találó jelmezek és zenék segítségével.

A hatodik évfolyam jelenetei is szórakoztató emlékként marad meg a közönség emlékezetében. Az egyik egy szegény, de ravasz suszterről szólt, aki elment világot látni és a szerencse is mellé szegődött. A másik osztály jelenete egy buta faluról szólt, amit buta emberek laknak. Persze a bíró is ostoba, ez pedig minden ítéletén meglátszik, ami humoros szituációkat eredményez.

A hetedikesek táncai segítségével képzeltben a tengerre hajózhattunk egy matróz és egy kalóz összecsapásban. Mindkét produkció lendületes, humoros elemeket is tartalmazott. Az akrobatikus elemek, a színpadi kellékek, a fénytechnika és a modern táncstílus mutatóssá tette mindkét osztály bemutatóját. Csattanó gyanánt a végén a kalózok vették át a hatalmat a hajó felett, foglyul ejtve a matrózokat és a kapitányt.

A hagyományőrző farsang részei voltak az énekkarosok, akik citerakísérettel egy dunántúli dalcsokrot hoztak erre az alkalomra. A negyedikesek palotása visszaidézte a reformkori Magyarország hangulatát a korhű ruhákkal és zenével.

A modern művészeti irányzatok is helyet kaptak, így egy aerobik és egy hip-hop produkcióba is beletekinthettünk.

A függöny legördült, azonban nem végleg , mert következett egy vidám meglepetés dal, melyet iskolánk két tanára, Himer Péter és Himerné Dúló Erika adott elő, s ezzel kellemes meglepetésben részesítették a nézőket, tanárokat és diákokat egyaránt.

Ez a farsang képet adott az iskolánkban folyó munka sokféleségéről, és arról, hogy a diákok hogyan tudnak együttműködni osztályközösségeikben.

Reméljük, hogy a színvonalas műsor minden nézőnek elnyerte a tetszését.

Vélemény, hozzászólás?

120215valentin

Valentin napja szerelem nélkül

120216jobbik

Van élet az EU-n kívül