in

Elnézést kívánok

120401kave

120401kaveSokszor felmerült, hogy az oldalt bővíteném rövid videókkal, de szerencsére mindig győzött a józan ész. Miután így is gyakorlatilag az összes szabadidőmet felemészti az oldal, úgy döntöttem, hogy maradok a bevált módszernél, a képnél és az írásnál. Így a newjság kísérleti adása egy képkockát ért meg, de ezt az egy jellemző képkockát összekapcsoltam az április 1-i jeles nappal, és egyúttal biztosítottam magamnak egy newjságmentes szabadnapot. Cserébe megmutatom, miről marad le az, aki ilyesmire adja a fejét:

Félnyolcas kelés. Ez nem olyan nagy kunszt, hétvégenként azért összejön.

Egy hosszú kávé tejjel és mézzel. A reggeli kickstart titka. Ha valami ilyesmi nélkül kell kezdeni egy napot, az el van cseszve.

Szofi. Másfél éves magyar vizsla szuka. Tombola főnyereményként került a családunkhoz egy szentandrási focimeccs után. Ha valamiért, azért, hogy ő hozzánk került, megérte a newjságot csinálni. Az időhiányt leginkább ő érzi meg. Értelmes és individualista. Legfeljebb háromszor kell elmondani neki valamit, és azt tudja, de méginkább kitalálja az ember gondolatait. Szeretetéhes. Amikor szüksége van jelentkezik egy kis szeretgetésért, aminek hosszát ő dönti el.

Kerékpárszerelés. Nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé, de miután gyerekeim rendszeres kerékpukkasztók, így erre a vasárnapra is jutott egy. Pontosabban kettő.

Kerékpártúra Szentandrásra ebédmeghívásnak eleget tenni. bő 10 kilométer a szabadban szembeszélben. Meg is éheztünk, mire kiértünk. A hazavezető úton beszedtük a második defektet is, amit szerencsére a reggeli javítás tapasztalatai alapján a kerékpár gazdája megoldott egyedül.

Ebéd utáni szieszta. Hogy jól kössön a csülök pékné módra, tévézés következik.

Szofi. Második felvonás. Egy kis labdázás elmaradhatatlan. Sokszor véget nem érőnek tűnik.

Locsolás, hátha szép zöld fű lesz a ház körül. Egészen pontosan egyik kézzel locsolás, a másikkal Szofit kell simogatni, mert ha kicsit kimarad, az orrával bökködi az ember kezét, hogy ne lazsáljon.

Rohanás kicserélni egy kerti eszközt, ami nem a várt módon működött.

Akinek úgy tűnik, hogy csak kutyám van, családom nincs, téved.

Vélemény, hozzászólás?

120331vege

Newjságon innen, newjságon túl

120402monor

Bírók a főszerepben