in

Sherlock Holmes nálunk nyomozott

120408holmes

120408holmesHárom színeszpalánta, Szénási Kristóf (Holmes), Ungvár Ádám (Watson) és Kugler Nikolett (Ica) játszotta annak a hiánypótló magyar ifjúsági filmnek a főszerepeit, amit ezen a hétvégén mutattak be a szarvasi Turul Moziban. A történetben Holmes és barátai egy város gyerekeinek az álmait kell kalandos körülmények között megmenteni.

A Sherlok Holmes nevében című mozifilm vetítésével egybekötött közönségtalálkozóra a három fiatal színészt elkísérte a rendező, Bernáth Zsolt is, hogy együtt meséljenek a film után az érdeklődőknek, akik így betekinthettek a filmkészítés rejtelmeibe.

Közel 260 jelentkező közül választották ki őket, akiknek az lett a jutalmuk, hogy se nyaralás, se szabadidő az egész szünetben. Cserébe életre szóló barátságokkal gazdagodtak a háromhónapnyi, jó hangulatú forgatás során, ill. úgy néz ki, hogy ki lett jelölve számukra az út a színészet makadámútján.

Érdekes dolgokra derült fény elbeszéléseikből. A Holmsot játszó Szénási Kristófnak a szerep kedvéért meg kellett tanulni hegedülni. Legalábbis látszatra, mert a profik azért kiszúrják, hogy a vásznon mást látni, mint ami hallani.

A rendező elárulta, hogy egy napi kemény forgatás eredménye 3 percnyi felhasználható anyag volt. Így kiszámolhatjuk, hogy csak a forgatáshoz szükség volt arra a három hónapra. Ráadásul a jeleneteket sem sorrendben vették fel, hanem az egy-egy helyszínen játszódókat egyszerre rögzítették. Így lehet, hogy ami a filmben időben folyamatosan történik, csak helyszínváltás van, a felvételek között lehet, hogy két hónap is eltelt. Ebből adódott olyan vicces dolog is, hogy egy nyúl, ami két jelenetben is szerepel, a két hónap alatt a duplájára nőtt.

Az egész filmet Dunaújvárosban forgatták, tehát 100%-ig magyar terméket állítottak elő az alkotók, amit elsősorban a felsősöknek ajánlanak, de jó szórakozás ez a film a kisebbeknek, de még a felnőtteknek is.

Vélemény, hozzászólás?

120407epl

A testnek és a léleknek

120408hunyadi

Elvésztettük a fejünket