in

Kalotaszeg Szarvason

120417kalota

120417kalotaKiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, tánctanítással egybekötött programokkal várták az érdeklődőket április 2-15-ig a Vajda Péter Művelődési Központba a szervezők. A húsvéti csalogató során mesemondó, népművész, locsolóvers-mondó és kézműves kirakodó is színesítette a programot, melyre családok, nagyszülők-unokák látogattak el.

A Kalotaszegi cifraszoba kiállításnak sikere volt a gyermekcsoportok körében is, hiszen a húsvéti ünnepet követően iskolások, óvodások ismerkedhettek interaktív foglalkozás keretében a néphagyományokkal, a kalotaszegi bútorfestéssel, a tájegység szín és motívumvilágával. Az ismeretszerző kalandozásból nem hiányzott a muzsika és a tánc sem:  legények és leányok ropták a táncot a néptáncoktatók irányítása mellett. A foglalkozást kézműves alkotóprogram zárta, ahol a már megismert tulipán motívumot dolgozták fel a gyermekek különféle technikákkal.

A magyarvistai cifraszoba egyedülálló szépségével jó helyszínt biztosított a programhoz, melyet egy fotókiállítás is kísért a mákófalóvi húsvéti hagyományok bemutatásával Tamás Pál fotóriporter jóvoltából.

S akit sikerült becsalogatnunk a programokra, azok ráadásként a Művelődési Központ emeleti galériáján a Gobelin hímző és Kézimunkaszakkör Stílus, kézimunka napjainkban címmel rendezett kiállítását tekinthették meg, melyet a szakkör tagjai rendeztek és az NKA támogatott.

Köszönjük az érdeklődést, a programokon résztvevő pedagógusok, alkotók közreműködését, valamint a szülők támogatását!

Décsei Mónika
szervező

Vélemény, hozzászólás?

120417_1

Egy győzelem egy vereség

A Polgármester kérése a szarvasiakhoz a vasúti járatok megszűnésével kapcsolatban